Anglický spevák Ed Sheeran je so svojou druhou štúdiovkou x (2014) už osem týždňov po sebe na vrchole britského albumového rebríčka, čím vyrovnal doterajší rekord pre album britského sólového interpreta. Osem týždňov na prvej priečke strávil pred ním v roku 2005 James Blunt s nahrávkou Back To Bedlam (2004).

Sheeranov nový album taktiež zaznamenal najdlhší čas strávený na vrchole UK Chartu od roku 2011, keď štúdiovka 21 (2011) od Adele kraľovala albumového rebríčku jedenásť týždňov po sebe. Z novinky už spevák vydal dva single - Sing a Don't, pričom k obom predstavil aj oficiálne videoklipy v réžii Emila Navu.
 
Dvadsaťtriročný Ed Sheeran sa v roku 2008 presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V roku 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2012 získal dve Brit Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a tiež Ivor Novello Award.

Skladbu The A Team v roku 2013 nominovali na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom. V tomto roku Sheeran bojoval o Grammy v kategórii Nováčik roka. Spomínaná druhá štúdiovka x vyšla 20. júna a okrem UK Chartu dobyla aj americký rebríček Billboard 200.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran