K hlavným ťahákom 10-dňového hudobného festivalu Apple, ktorý sa uskutoční na budúci mesiac v Londýne, patria Pharrell Williams, One Direction, Florence and the Machine a Disclosure. Oznámila to v utorok spoločnosť Apple.

Apple festival, ktorý sa až do vlaňajška nazýval iTunes festival, sa koná v Roundhouse - bývalom londýnskom železničnom depe premenenom na koncertnú sálu - a začína sa 19. septembra. Vystúpenia na festivale budú vysielané naživo a streamované tiež na požiadanie (on-demand) prostredníctvom služby Apple Music. Ďalší materiál bude dostupný s aplikáciou internetového rádia Beats 1, informovala tlačová agentúra AP.

Britský denník Daily Mail dnes uviedol, že k boybandu One Direction sa pripojí aj dievčenská skupina Little Mix. Obe kapely, ktoré vzišli zo speváckej reality show X Factor, vystúpia v utorok 22. septembra. Disclosure sú na programe v piatok 25. septembra, sobota (26.9.) bude patriť Pharrellovi Williamsovi a v pondelok 28. septembra sa predstaví kapela Florence and the Machine. Séria koncertov obvykle trvá niekoľko týždňov, ďalšie mená však organizátori zatiaľ nezverejnili.

Festival, ktorý sa koná už osem rokov, dostal tento rok nové meno, aby podporil novú aplikáciu Apple Music. V minulosti na ňom ešte pod hlavičkou iTunes festivalu vystupovali napríklad Adele, Lagy Gaga, Justin Timberlake alebo Elton John.

Prečítajte si:

Kráľovná Szigetu: Strhujúca a živelná Florence Welch predviedla dokonalú šou

Pharrell Williams vo Viedni: Top producent neprekvapil, stavil na sex a hity


Zdroj: TASR + Dailymail.co.uk
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Disclosure, Florence and the Machine, One direction, Pharrell Williams