14. ročník Mikulášskeho Jazzového Festivalu, ktorého sme boli mediálnym partnerom, sa stal hudobným sviatkom nielen pre priaznivcov jazzu. Na pódium priniesol počas troch večerov 27. – 29. júla takmer 70 špičkových hudobníkov. Tí sa v Liptovskom Mikuláši cítili ako doma a postarali sa o nezabudnuteľnú jazzovú šou pre všetkých vyznávačov dobrej hudby.

Diváci mali možnosť na vlastnej koži zažiť majstrovské umenie interpretov ako Vinx and Silhouette, Martin Valihora Trio, Sisa Michalidesová s projektom Chloe, Balázs József Quintet, Klara Cloud & The Vultures, Alan Bartuš Trio, Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, Matúš Jakabčic SK-CZ Big Band, Radio Band a v neposlednom rade progresívny Tibor Feledi Quintet.

O príjemné závery večerov sa na Mikulášskom Jazzovom Festivale postaral Jazzový bar s improvizáciami pod taktovkou Gaba Jonáša a Juraja Kalásza. K nim sa v dobrej nálade pridávali vystupujúci hudobníci a vznikali tak jedinečné zoskupenia produkujúce neopakovateľné improvizačné momenty.


Jazz má svoje miesto v Liptovskom Mikuláši už tradične, nielen posledný júlový víkend. Pre priaznivcov kvalitnej hudby je prichystané pokračovanie v podobe jesennej a zimnej časti klubovej sezóny Jazz v meste. V rámci nej vystúpi 15. septembra Katka Koščová s Martinom Geišbergom a Danielom Špinerom. Do konca roka sa postupne môžeme ešte tešiť na formácie Steve Clarke Trio (5.10.) a Hanka G NYC Quartet (10.11.). Vstupenky sú v predpredaji na Bit.ly/mikulasjazzfest. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Mendel.