Detské projekty sa už rokmi udomácnili na slovenskej hudobnej scéne a darí sa im naozaj skvele. Okrem poučných textov, chytľavých refrénov či vizuálneho zážitku obvykle prinášajú ešte čosi navyše. Zaujímavé posolstvo. To je aj prípad známeho dua muzikantov Paci Pac, ktoré cez víkend predstavilo veselú novinku Levík Leo.

Pesnička sa aktuálne teší prvým úspechom a aj spevácka dvojica je v očakávaní, či novinka napodobní úspech videoklipu Slon, ktorý má vyše 50 miliónom vzhliadnutí. Vďaka tomu sa stal tretím najsledovanejším slovenským detským videoklipom na Youtube a aktuálne má našliapnuté na druhú priečku.

Na svoje si prídu aj starší poslucháči

Skladba Levík Leo je textárskou prvotinou ženskej polovičky dua Paci Pac, Adriany Pešinovej. Zároveň je prvou spoluprácou dvojice so skupinou, ktorá sa detskej tvorbe nevenuje. Keďže však novinka spadá do žánru reggae, pozvanie členov kapely Medial Banana je logickou voľbou. "Videoklip sme natáčali vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave na Záhorí. Lokalita na slovenských pieskoch sa zvykne nazývať i slovenská Sahara, čiže pre navodenie africkej atmosféry bola ideálna. Samotná skladba je o levíkovi vegetariánovi. Ukazuje náš pozitívny vzťah k vegetariánstvu ako takému a, samozrejme, aj k reggae," prezradila pozadie nového klipu Adriana Pešinová alias Paci.

Za hlavnou myšlienkou klipu stojí práve ona, hudobnú stránku pesničky má zase na svedomí mužská polovica veselej dvojice Mário Praženec alias Pac: "Za spoluprácu s kamarátmi z Medial Banana sme nesmierne vďační. Pokyman aj Erik Šulc sa úlohy afrických sprievodcov zhostili bravúrne. Vďaka nim dostala skladba typický reggae feeling, ktorý sme chceli odovzdať aj deťom," pochvaľuje si spoluprácu Pac. Do výslednej podoby klip doladil režisér Miro Roháček


V piatok zahrajú na Uprisingu, na jeseň chystajú turné

Členovia skupiny Medial Banana ale nie sú jediní, kto si v klipe strihol svoju úlohu. Vo vydarenej novinke sa ukázal aj Sveťo Moravčík, jeden z organizátorov bratislavského festivalu Uprising, ktorý je nielen najväčším festivalom našom v hlavnom meste, ale zároveň aj jedným z najväčších reggae festivalov v Európe. Dvanásty ročník sa uskutoční už tento víkend a v rámci jeho denného programu budete môcť vidieť všetkých účinkujúcich z klipu Levík Leo aj na jednom mieste. V detskej festivalovej zóne sa Paci Pac predstavia v piatok podvečer 23. augusta, kde okrem novinky zaznejú naživo aj staršie, osvedčené hity ako Slon, Ťapy Ťap, Darček či Čarbičky.

Kto už v minulosti navštívil niektorý z koncertov Paci Pac, vie, že o výbornú atmosféru, veselé momenty a detskú radosť tu nikdy nie je núdza. Ak sa však festivalovej premiéry naživo nemôžete zúčastniť, v najbližších mesiacoch bude šancí viacero, keďže dvojica skladbu zaradí aj do setlistu svojho jesenného turné. Obľúbená dvojica sa sa na ňom predstaví fanúšikom v celkom novom šate so šou plnou veselých postavičiek a nádherných kulís, vďaka ktorým sa deti stanú súčasťou ich rozprávkového sveta.

"Venovali sme špeciálnu pozornosť tomu, aby sme program čo najviac vyšperkovali. Nové kostýmy sú perfektné. Bude sa na čo pozerať a, samozrejme, aj čo počúvať," hovorí Mário Praženec a Adriana Pešinová na záver dodáva: "Už sa teším, ako našim fanúšikom naživo predstavíme všetky novinky. Zvedavá som najmä na zastávky na východe Slovenska. Ten sme v rámci turné už dlhšie nenavštívili, takže teraz to fanúšikom bohato vynahradíme."

Termíny turné Paci Pac:

6. 10. (16:00) - Dolný Kubín, MsKS
13. 10. (16:00) - Spišská nová Ves, Kino Mier
23. 10. (17:00) - Považská Bystrica, Kino Mier
24. 10. (16:30) - Trnava, Kino Hviezda
25. 10. (17:00) - Žiar nad Hronom, MsKC
26. 10. (17:00) - Žilina, Dom odborov
27. 10. (10:00) - Snina, MsKS
27. 10. (16:00) - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry
15. 11. (17:00) - Bratislava, DK Dúbravka
16. 11. (10:00) - Michalovce, MsKS
16. 11. (16:00) - Sobrance, Centrum voľného času
17. 11. (10:00) - Trebišov, MsKS
17. 11. (16:00) - Humenné, MsKS
28. 11. (17:00) - Banská Bystrica, Aula SZU

Lístky na predstavenie si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk alebo v pokladni priamo na mieste konania. Každé dieťa pri vstupe dostane zdarma chutné a zdravé mliečko Brejky.

Vstupenky:  

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Janka Marczellová.