Na svadbách býva zvykom, že novomanželia dostávajú od svadobčanov rôzne typy darov. V prípade speváčky Veroniky Strapkovej, ktorá sa vydávala v prvý augustový víkend len za účasti svojich najbližších, sa však rozhodla obdarovať svojho manžela aj samotná nevesta. Zložila a naspievala preňho pieseň, ktorú prvýkrát počul práve na ich svadbe.

"Počas svadobných príprav som rozmýšľala, čo také by som mohla darovať manželovi, čo si nevie kúpiť sám. A napadlo mi, že ak mu zložím pieseň a spoločne si na ňu zatancujeme pred svojimi blízkymi, môžem mu tým vyjadriť čo k nemu cítim najlepšie ako viem," vysvetľuje Veronika Strapková. S partnerom Filipom, ktorý je dnes už aj jej manželom, sú spolu presne osem rokov a na svadbe chcela pred ich rodinami a najbližšími priateľmi verejne vyjadriť okrem samotného sľubu aj to, ako veľmi je vďačná za všetko, čo pri mužovi svojho života prežíva.

"Veľmi som mu chcela niečo pekné povedať a takouto formou tiež poďakovať. Ale som v takýchto situáciách pomerne veľký plačko, a tak mi ako najlepšia alternatíva pripadala forma dopredu nahratej piesne. Keď som ju pustila, viacero ľudí zostalo milo prekvapených a následne za mnou prišli a spýtali sa, či pieseň aj niekedy zverejním. Po úvahe som si povedala, že ak sa nájde čo i len jeden pár, ktorému sa bude tiež hodiť na ich deň, bude pieseň robiť radosť aj ďalej. A to je predsa to krásne," dodáva speváčka o dôvodoch, prečo sa rozhodla tak intímnu a pre mladý pár úplne špeciálnu pieseň zverejniť.


Zaujímavosťou je, že aj Veronikina staršia pieseň Lietam z jej debutového albumu, ktorá je takisto inšpirovaná jej vzťahom, už zaznela aj na jednej svadbe. Jej fanúšička si ju so svojím nastávajúcim vybrala pre prvý manželský tanec. Novinka S tebou je však ešte osobnejšia a opisuje pocity nevesty v deň, keď sa rozhodne povedať partnerovi svoje áno. Možno sa teda v jej texte nájdu aj iné nevesty a bude na svadbách znieť častejšie.

Romantickú pieseň spolu s Veronikou skomponoval Dávid Szabo a dotvoril ju jej blízky producent Emil "Esso" Smoliga. O video sa postaral kameraman Lukáš Opiela, ktorý bol na svadbe, aby zaznamenal tento deň ako spomienku pre mladomanželov a ich hostí. Vďaka reálnym a autentickým záberom je klip plný emócií a atmosféry, ktorá podčiarkuje odkaz piesne.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: MEMO - Photo Agency