Ako sme už informovali, jedna z najlepších slovenských alternatívno-rockových skupín Le Payaco sa túto jeseň po šiestich rokoch definitívne vracia na scénu nielen ako koncertná ale aj ako spoločne tvoriaca a nahrávajúca kapela. Novinku z dielne Tomáša Slobodu, Martina Stempela a Juraja Vitéza budete môcť ochutnať už čoskoro.

Od ukončenia činnosti v roku 2006 sa Le Payaco po piatich rokoch odmlky najprv v lete 2011 rozhodli odohrať spomienkový koncert na najväčšom slovenskom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne, kde zožali mimoriadny divácky úspech. Kapelu to nakoplo odohrať vlani v jeseni aj samostatný koncert vo vypredanom MMC klube v Bratislave a predstavila sa aj na PICF 2011. Toto leto skupina opäť odohrala jeden festivalový koncert - jej hity si užili fanúšikovia na Grape festivale v Piešťanoch - a chystá tiež niekoľko vystúpení počas jesene.

Neutíchajúci záujem fanúšikov spolu s faktom, že Tomáš, Martin a Juraj, ktorí sa počas piatich rokov venovali prevažne vlastným projektom a kapelám, po rokoch našli novú spoločnú tvorivú energiu, skupinu nakopla do návratu k aktívnej činnosti. Pre Le Payaco túto jeseň dozrel čas aj na štúdiové znovuvzkriesenie skupiny a plánovanie nových nahrávok.

Už koncom októbra bude kapela nahrávať zbrusu nový singel - prvý po siedmich rokoch - ktorý sa v éteri objaví ešte v novembri tohto roku. Fanúšikovia sa do konca roka môžu tešiť aj na videoklip a v roku 2013 by mal nasledovať nový album, s ktorým kapela vyrazí na slovensko-české turné.

Spevák, gitarista a skladateľ Tomáš Sloboda okrem toho vydáva nový album svojho projektu Sounds Like This. (viac v rozhovore)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency. Viac na www.lepayaco.com a www.facebook.com/LePayaco.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Le Payaco