Bratislavská skupina Korben Dallas predstaví svoj nový album Karnevalová vrana na klubovom turné. Prvým koncertom je domáci krst v bratislavskom KC Dunaj, ktorý sa koná už dnes večer. Koncert je vypredaný, no od 10. októbra do 22. novembra si môžete kapelu pozrieť naživo v niektorom z ďalších ôsmich miest na Slovensku aj v Česku.

Druhý album kapely, ktorý vyšiel v júni vo vydavateľstve Slnko Records, sa stretol s pozitívnymi reakciami fanúšikov aj kritikov. Náš redaktor Juraj Cagáň ho dokonca označil za adepta na slovenský album roka. "Hľadať na platni hity, či silné miesta? Nie je dôvod. Videoklipy zatiaľ vznikli ku skladbám Zlatý jeleň a Otec, no pokojne by sa mohli oklipovať aj zvyšné veci z platne. Pesničky sú svojou podstatou tak previazané, že toho, koho oslovia malé ukážky tvorby, bude baviť celý album," napísal Juraj vo svojej recenzii Karnevalovej vrany.


Korben Dallas si v lete zahrali pred plným stanom na festivale Grape a predstavili sa tiež divákom na Žákovic Open, Vrbovských vetroch, českom festivale Trutnov či košickom Lete v parku. Na jesennom turné má kapela v zložení Juraj Benetin (gitara, spev), Lukáš Fila (basgitara) a Ozo Guttler (bicie) naplánovaných deväť koncertov.

Prvý z nich odohrá už dnes večer (19.9.) v bratislavskom KC Dunaj, kde prebehne tiež krst albumu. Krstnými rodičmi Karnevalovej vrany budú rovnako ako v prípade debutového albumu Pekné cesty entertainer Tomáš Hudák a spisovateľka Monika Kompaníková, ktorá na album prispela aj dvoma textami.

Na úvod večera sa predstaví špeciálny hosť krstu, kapela Nvmeri (ex The Uniques), ktorá taktiež tento rok vydala mimoriadne kvalitný eponymný album. Po nich už bude nasledovať koncert Korben Dallas, ku ktorým sa na pódiu pridá ich pravidelný hosť, gitarista Ľubo Petruška z Chiki Liki Tu-a. O afterparty sa postará DJ C.O.D.E. Lístky na bratislavský koncert sú beznádejne vypredané.

Program večera v KC Dunaj, 19. septembra:

20:00 - otvorenie klubu
21:00-21:50 - Nvmeri
22:00-23:30 - Korben Dallas (koncert + krst)
23:30-??:?? - DJ C.O.D.E.

V októbri čakajú Korben Dallas ďalšie koncerty turné, vrátane vystúpenia v moravskom Zlíne a hrania na martinskom eMTé Feste. Dušičkový víkend na prelome októbra a novembra strávi kapela na východe Slovenska, kde sa predstaví na klubových koncertoch v Košiciach, Prešove a Poprade. Jesenné turné uzavrie koncertom v pražskom klube Jazz Dock.

Korben Dallas – Karnevalová vrana tour 2013:

19. 9. - Bratislava, KC Dunaj - krst albumu (+Nvmeri)
10. 10. - Zlín, Blok 12
11. 10. - Banská Bystrica, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry
12. 10. - Levice, Na kus reči
26. 10. - Martin, eMTé fest
31. 10. - Košice, Tabačka
1. 11. - Prešov, Wave (+Rigid Frigid)
2. 11. - Poprad, Groteska Art Caffé
22. 11. - Praha, Jazz Dock

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Matúš Németh, PR manažér skupiny.

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas