Speváčka, ktorá sa na Slovensku aj v Česku stala známou vďaka hitu s Xindlom X Cudzinka v tvojej zemi, zverejnila nový videoklip. Je popovejšia ako pesničky, na ktoré sú poslucháči v jej sólovej tvorbe zvyknutí. Pod výsledok sa podpísal producent Armin Effenberger, s ktorým Mirka Miškechová pripravuje celý album.

"Pesničku 18 vecí, ktoré sa ťa nespýtam, som napísala asi pred štyrmi rokmi. Bolo to v čase, keď som začala chodiť so svojím vtedajším priateľom. Dala som na papier a do nôt všetky moje pochybnosti o tom, či má náš vzťah vôbec zmysel," hovorí Mirka Miškechová o vzniku predstavovanej novinky. "Keď bola pesnička hotová, začala som počítať, koľko konkrétnych vecí som do textu dala a vyšlo mi ich osemnásť. Od tej doby som to nikdy nekontrolovala, a preto sa pesnička volá tak, ako sa volá," vysvetľuje.

Ako priznáva, nikdy sa priateľa na tých osemnásť vecí neopýtala. "Napriek tomu, že pieseň niekoľkokrát počul, obsah mu asi ostal a navždy ostane utajený. Bol to totiž cudzinec," dodáva s úsmevom. Videoklip k doposiaľ najpopovejšej sólovej skladbe Mirky Miškechovej, ktorá má predznamenávať jej novú hudobnícku éru, vznikol pod taktovkou režiséra Ondřeja Kudynu. Nakrúcalo sa niekoľko dní v Prahe a vo Viedni. Speváčka si v ňom zahrala dievča, ktoré by sa strašne rado priateľa spýtalo na to nevyslovené "zostaneš do konca jak na lodi kapitán?" alebo "budeš pri mne, aj keď nie vždy bývam úplne normálna?".


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Článok sme upravili.

Foto: archív speváčky