V piatok 15. septembra vydal priekopník britskej elektronickej a synthpopovej scény Gary Numan svoj nový, v poradí už 22. štúdiový album s názvom Savage (Songs from a Broken World). Prvé ohlasy sú pozitívne a slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na to, ako si novinky aj staré hity vypočujú naživo.

Spevákov dystopický pohľad na svet nemôže fanúšikov na novej nahrávke prekvapiť, podobné nálady niesli aj mnohé jeho predchádzajúce nahrávky. Navyše dnešný nelichotivý stav spoločnosti je ideálnou predlohou pre temné futuristické scenáre. Atmosféra a príbeh albumu Savage (Songs from a Broken World) poslucháčov prenesie do nie príliš vzdialenej budúcnosti s post-apokalyptickou víziou planéty, zničenej globálnym otepľovaním.

Gary Numan zostáva svojmu štýlu verný nielen z hľadiska textov, ale aj hudobne. Rovnako ako na poslednom albume Splinter (Songs from a Broken Mind) z roku 2013, aj tentokrát spolupracoval s uznávaným producentom Adeom Fentonom. Podľa nadšených reakcií fanúšikov a kritikov toto partnerstvo prinieslo ďalší pokrok a vznikol kompaktný album so sýtym a súčasným zvukom, ktorého korením sú okrem iného aj vokály spevákovej dcéry Persie.

Nahrávka ponúka viacero skladieb, ktoré podľa recenzentov patria k tomu najlepšiemu v jeho bohatej diskografii. Určite medzi ne patrí prvý singel My Name Is Ruin s exotickými orientálnymi motívmi na podklade temných synťákov, ktorý hudobník zverejnil na konci júla spolu s púštnym videoklipom v réžii Chrisa Cornera (IAMX). Druhým singlom je skladba When The World Comes Apart, ktorú zverejnil len pár dní pred vydaním albumu. Silných momentov je však na platni viac, vypočujte si ju celú na konci článku.


Gary Numan nahrával nový album vo vlastnom štúdiu v Los Angeles a vo Veľkej Británii. 24. októbra ho predstaví slovenskému publiku, spolu s prierezom doterajšej tvorby, na koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk, zakúpiť si ich môžete aj na niektorých pobočkách Telekomu a v ďalších predajných miestach.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event


Album Savage môžete počúvať na Deezeri aj na ostatných streamingových službách.



Zdroj: PR článok - RETRO.GIGS Promotion
Foto: Facebook.com/GaryNumanOfficial