Už len necelý mesiac zostáva do jesennej Pohoda párty s Lola Marsh v košickej Tabačke a bratislavskej A4-ke. O obľúbenosti tejto izraelskej kapely u nás vypovedá aj fakt, že lístky na koncert v A4 sa vypredali už tri mesiace pred akciou. V predaji sú stále lístky na Pohoda párty v košickej Tabačke. Tá sa uskutoční 17. októbra.

Lola Marsh sa z pomerne neznámej skupiny za pár rokov vypracovali na jednu z najobľúbenejších kapiel návštevníkov festivalu Pohoda. Začiatkom júna vydali dlho očakávaný (v ich prípade naozaj nejde len o frázu) debutový album Remember Roses, ktorého úspech sa ihneď premietol do stále rastúceho záujmu fanúšikov aj koncertných promotérov.

"Snažíme sa v našej tvorbe sústrediť na krásne veci v živote. Chceme ňou robiť ľudí šťastných a vytvárať v nich emócie," povedal o albume gitarista, klávesák a skladateľ Gil Landau. Koncerty Lola Marsh sú jasným dôkazom, že sa im to darí. Rovnako aj fakt, že ich piesne na Spotify počúva 700-tisíc ľudí mesačne. 


Okrem hudby izraelskej formácie zaznie aj príjemný mix dream popu a akustickej hudby v podaní domácich Tolstoys. Aj oni si, podobne ako pred pár rokmi Lola Marsh, získali organizátorov festivalu Pohoda hneď ako ich videli prvýkrát naživo v Ráne na eFeMku.

"Na ich premiérový koncert na Pohode sme mali skvelé ohlasy," vysvetľujú organizátori, prečo sa rozhodli na jesennej Pohoda párty práve pre túto mladú slovenskú kapelu. Tolstoys sa aktuálne pripravujú na showcaseový festival Waves Vienna a pracujú na debutovom albume, ktorý by mal vyjsť už túto jeseň.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Anton Repka.

Foto: Facebook.com/Lola8Marsh