Čiernym koňom tohtoročných cien Latin Grammy, ktorých organizátori v stredu oznámia nominácie v jednotlivých kategóriách, by mala byť podľa niektorých amerických médií skupina Siervas z Peru, ktorú tvorí jedenásť mníšok hrajúcich pop rock a vystupujúcich v mníšskych rúchach.

Skupina má na konte dva albumy, ich najpopulárnejšie video na Youtube prekročilo hranicu milióna prezretí a na ich koncerty chodia niekoľkotisícové davy.

"Stále nám volali ľudia s tým, že by chceli vidieť tie spievajúce mníšky," cituje agentúra AP Ryana Lilyengrena, hovorcu rímskokatolíckej diecézy v kalifornskom meste Orange, kde Siervas na svoj koncert pritiahli štyritisíc fanúšikov. Ich úspech podľa Lilyengrena spočíva v tom, že "šíria svoje posolstvo presne tým spôsobom, akým ho chcú ľudia prijímať".


Kapelu Siervas, čo v preklade znamená Služobníčky, tvoria mníšky vo veku od 20 do 40 rokov z ôsmich krajín Latinskej Ameriky. Jej členky trvajú na tom, že nie sú rockové hviezdy, iba sa snažia šíriť vieru spôsobom, ktorý je blízky mladej generácii.

Podľa agentúry AP však ako rockové hviezdy rozhodne pôsobia. Jedenásť žien, energicky hrajúcich na gitary, bicie či violončelo a spievajúcich chytľavé melódie, odlišuje od bežných hudobných hviezd snáď práve len to, že sú oblečené v mníšskych rúchach a spievajú kresťanské texty.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/SiervasMusica