Spevák a producent Miro Jaroš sa najnovšie pustil do tvorby pre najmenších. V stredu na krste svojej knižky Čisté rúčky predstavil aj videoklip k rovnomennej pesničke. Tá je súčasťou jeho knižnej prvotiny určenej deťom predškolského veku. Spevák si ako krstnú mamu pozval moderátorku Barboru Rakovskú.

"Som večné dieťa, preto mi písanie detských pesničiek ide úplne jednoducho. Nechcel som však písať len o tom, ako išiel chrobák po lese, chcel som deťom v pesničke niečo dovzdať, tak nás napadlo šíriť ďalej posolstvo o dôležitosti hygienických návykov, ktoré deti v tomto veku častokrát nemajú ešte zakorenené," prezradil Miro Jaroš. "Deti sú skvelé publikum a je super, že kým sú malé, ľahko si osvoja rôzne návyky. Ak sa teraz naučia, že umývať si ruky alebo zuby nemusí byť zdržujúce alebo otravné, nebude ich to v budúcnosti obťažovať. To je aj cieľom nášho projektu. Vychovávať deti hravou formou," dodal spevák, ktorý už má na konte jeden detský hit - Veselé zúbky.

Čisté rúčky však dostali od začiatku aj knižnú podobu. Text piesne doplnila ilustrátorka Mária Nerádová kresbami, v ktorých sa v hlavnej úlohe predstavil medvedík čistotný. "Veľmi som ho chcel mať aj vo videoklipe, no vraj nie je veľmi príjemný spoločník na hranie sa. Tak sme sa s deťmi pred kamerou zahrali aspoň s morským prasiatkom či chrobákmi, ktoré sme nazbierali v lese," prezradil o videoklipe Jaroš, ktorý chystá aj ďalšie publikácie pre deti. "V ďalších knihách sa pozrieme na čarovné slovíčka, naučíme sa pozdraviť, poďakovať, dávať si pozor na ceste, povedať prepáč aj mám ťa rád," dodal.  

Knižka Čisté rúčky vychádza aj s CD, ktoré obsahuje pesničku a jej inštrumentálnu verziu, aby si deti mohli sami zaspievať: "Bol som prekvapený, že už na krste, kde sme mali vyše 70 škôlkarov, všetci už poznali takmer celý text a keď sme pustili videoklip, celá trieda do toho nahlas spievala," povedal nádejný autor novodobej detskej tvorby. Spolu s deťmi, ktoré si zahrali vo videoklipe, knižku pokrstila aj moderátorka Barbora Rakovská, ktorej je detská tvorba veľmi blízka. Na krst si priniesla aj dcérku Amiu a knižku s CD pokrstila, ako inak, mydlom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík, PR manažér Mira Jaroša.

Foto: Ramon Leško

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš