V prvom semifinálovom kole sa predstavila desiatka semifinalistov - chlapcov, a to v jedinečnom priestore starej pražskej banky v historickom centre mesta. Tvorcovia šou vsadili na komornejšie ladené semifinále s menším publikom. Atmosféru dotváralo sláčikové kvarteto, ktoré sprevádzalo spevákov pri ich vystúpení.

Šiestim z nich sa sen o výhre rozplynul. Do finále totiž podľa pravidiel súťaže mohli postúpiť iba štyria chlapci. O prvom finalistovi rozhodovali televízni diváci, ktorí svojimi esemeskovými hlasmi jasne ukázali, kto sa im v prvom živom prenose páčil najviac. Z tohto prvenstva sa tešil Dalibor Slepčík.

Pri sledovaní komentárov na facebookovej stránke súťaže bolo od začiatku priameho prenosu silno cítiť prevahu Daliborovej fanúšikovskej základne, pozostávajúcej najmä z nadšených fanúšičiek. Už to poukazovalo na možný výsledok diváckeho hlasovania, ktoré teda v konečnom dôsledku príliš neprekvapilo.

Dalibor sa priazni ženského, či možno skôr dievčenského publika, teší už od kastingu a včera sa mu podarilo zabodovať skladbou Bruna Marsa It Will Rain, ktorou si získal aj porotcov. "Moc takýchto hlasov detských nepočuť, mne to evokuje malého Jacksona. Veľmi emotívne," vyjadril sa Ondřej Soukup. "My tu hľadáme SuperStar, ktorá nejakým spôsobom dokáže zaujať, ty máš šancu zaujať. Vieš naozaj spievať, čo je naozaj veľmi dobre pre túto súťaž. Aj keď sa zamýšľam nad tým, čo s tebou bude, keď budeš dospelý, či ti zostane táto farba hlasu, ale to teraz nerieš," zhodnotil Habera, ktorý vyzdvihol do popredia najmä fakt, že je ešte chlapčenský, čo mu zrejme prinesie veľa hlasov od mladých diváčok. Tu sa Paľo trafil do čierneho.

Ďalej už rozhodovala porota

O ostatných troch postupujúcich finalistoch rozhodli porotcovia, pričom nehľadeli iba na včerajšie výkony, ale na celú cestu v súťaži. Vybrali trojicu chlapcov, pri ktorých sa v jednotlivých hodnoteniach priamo po odspievaní nimi vybraných songov až tak úplne nezhodovali. K Daliborovi Slepčíkovi do finále pribudli Daniel Křížka, Štepán Urban a Pavol Kovalíček.

Pri Danielovi Křížkovi tentoraz nebol úplne spokojný Ondřej Soukup, podľa ktorého slov sa ho interpretácia skladby Blame It On Me moc nedotýkala. Klára Vytisková rovnako priznala, že boli kolá, v ktorých ju bavil viac. Marte a Paľovi sa jeho vystúpenie naopak veľmi páčilo. Marta vyzdvihla okrem rozpoznateľného hlasu aj to, že sa spevák nevenoval celý čas iba kamere ako jeho kolegovia, ale aj fanúšičkám v sále.

Štěpán Urban, ktorý otváral semifinále songom Garyho Julesa Mad World, si naopak získal svojím prejavom komplet celú porotu. Pozitívne zhodnotili najmä výber pesničky, ktorá bola akoby Štepánovi šitá na mieru. "Dosť ľahko prechádzaš kolami, ktoré sme mali. Si typovo výrazný, si prirodzený na javisku a tvoj hlas je veľmi unikátny, nesplývaš. Táto pesnička mala atmosféru s tvojou farbou hlasu. Výborné," zhodnotil Habera. "Výborne vybraná pieseň, hodila sa k tebe, nebolo to násilné, dokonalý výkon," pochválil Ondřej.

Posledným postupujúcim je Pavol Kovaliček, ktorý si pre včerajší večer vybral song Heaven od Bryana Adamsa. Ani pri ňom však po odspievaní piesne neboli porotcovia naladení na rovnakú vlnu. "Ako typ si výborný, ale ty nevieš, čo máš so sebou robiť, je z teba cítiť rozpačitosť, mňa to moc nevzalo," zhodnotil priamo Ondřej. O čosi pozitívnejšie to videl Paľo Habera: "Mne sa to celkom páčilo, myslím si, že si rockový spevák, možno ti chýba istota pri mikrofóne. Technicky nie si zdatný spevák, za takú horšiu dvojku by som to dal dnes." "Mňa to dnes nebavilo, mám tu favoritov, ktorí majú väčšiu charizmu a mám radšej keď spievate niečo modernejšie," netajila svoj postoj Klára. Úplne inak to cítila Marta Jandová: "Nebol tam jediný falošný tón, ja som absolútne spokojná, tvoj hlas znie skvele, nie je tuctový."

Už budúcu nedeľu čaká semifinále na desiatku dievčat. Ktorá z nich sa stane favoritkou esemeskujúcich divákov a ktorým trom prinesie postup konečné slovo štvorice porotcov? To sa dozvieme z obrazoviek televízií Markíza a Nova už o necelý týždeň.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra