Skupina Gladiator ohlasuje pripravovaný album novým singlom Keď som s ňou. Už samotný názov napovedá, že ide o vyznanie lásky. "Vyvolená žena existuje a je presne taká, ako je opísaná v texte," hovorí o novinke jej autor Georgio Babulic. Svoju novú štúdiovku plánuje kapela vydať na Štedrý deň.

Nitrianska skupina Gladiator neopúšťa svoje zabehnuté kolaje a vo svojej hudbe sa necháva naďalej inšpirovať témou lásky, ktorá je nekonečná. Už v minulosti napísal Georgio Babulic svojej manželke Martine skladbu, napríklad tesne pred jej narodeninami, keď nevedel, aký darček jej dať. "Vtedy som zavolal kamarátovi do štúdia a nahral som jej skladbu. Bol to veľmi netradičný darček, torta a pesnička," prezradil bubeník, ktorý je aj autorom textu k aktuálnej novinke Gladiatoru.

"V pesničke Keď som s ňou som vyjadril svoje pocity, ktoré mám a každý deň sa presviedčam, že je to tak. Je to moja celoživotná múza. Odkedy ju počula, tak mi občas napíše, že ma ľúbi, pretože som jej napísal peknú pesničku,dodal.  


Popová sladkosť napojená na frázy

Text piesne je jasným vyznaním lásky plným citu avšak bez zaujímavejších vybočení. "S ňou mi srdce horí, hlava sa otvorí, zlé veci odnesie," pričom je vystavaný z mnohých fráz ako "keď som s ňou, sa mi ľahšie dýcha" alebo "sú dni, keď život bolí, zlé reči kradnú mi spánok, neviem, či to ustojím, keď tečie mi do topánok". V každom prípade tento kúsok bude pravdepodobne potešením pre fanúšikov Gladiatoru, keďže ide o romantickú pieseň, ktorá dokonale zapadá do neskoršieho repertoáru skupiny. 

Režisérom videoklipu je Laco Rychtárik. "Osudovú ženu si v ňom zahrala Zuzana Onderišinová a spolu s Mikom stvárnili príbeh dvojice, ktorý sa začína spoločnou cestou v aute. V prvej časti klipu teda vidíme to krásne, čo k úvodu každej lásky patrí," priblížil dejovú líniu režisér klipu. "No v skutočnom živote prídu aj otrasy, niekedy menšie a niekedy väčšie. Miko so Zuzkou havarujú a ako to dopadne si fanúšikovia môžu pozrieť vo videoklipe," naráža na dramatickú časť klipu Rychtárik.    

Album pod vianočný stromček

Novinka je prvým oficiálnym singlom zo 14. radového albumu, ktorý vyjde v netradičnom dátume - na Štedrý deň, 24. decembra. "Dátum vydania sme zvolili z viacerých dôvodov. Jednak v tomto termíne ešte nikto album nevydal, aspoň podľa našich vedomostí (nesprávne, pozn. red.), a zároveň na ňom bude aj naša prvá vianočná skladba, ktorú v týchto dňoch nahrávame," povedal frontman skupiny Miko Hladký.

Vianočnú skladbu dokončuje skupina spolu s detským zborom a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Na albume s názvom Deň, čo mal dávno prísť sa objavia aj skladby, ktoré Gladiator vydal ako single od roku 2014, kedy vyšiel zatiaľ ich posledný štúdiový album 13. Okrem singla Keď som s ňou, vianočnej skladby a ďalších noviniek si teda fanúšikovia na albume nájdu aj skladby Milióny ciest či Zhora dole.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Gladiator