Šarmantná speváčka Zdenka Predná včera v bratislavskom Nu Spirit Clube pokrstila svoj nový album s názvom Amulet. Ako krstná mama jej pri tom asistovala speváčka a kamarátka Jana Kirschner, ktorá si našla čas aj napriek tomu, že je v týchto dňoch na turné k vlastnej štúdiovke.

29-ročná speváčka vníma svoj štvrtý album ako zásadný počin doterajšej hudobnej kariéry. Časť z jedenástich piesní vznikla pod producentskou taktovkou Martina Šrámka a Andreja Hrušku zo štúdia Littlebeat, ktorí majú na svedomí megahit Run Run Run od Celeste Buckingham, no niektoré piesne produkoval Erik "Losos" Horák, ktorý je zase známy z prostredia slovenskej alternatívnej scény (Noisecut, Zlokot). Aj týmto Zdenka Predná dokazuje, že je všestrannou speváčkou, ktorá dokáže zaujať rôznorodé publikum.

Okrem producentov prišli Zdenku na krst podporiť aj raperi Vec a Idea, snowbordista a raper Tomáš Hafner, Lasky a Matúš Vallo zo skupiny Para a samozrejme nechýbal manažér Peter Novák alias Šarkan. "S albumom som spokojná, stojím si za tým, čo sme spravili. Je to veľmi osobný album. Každá zo skladieb má osobný príbeh. Ľudia musia určite cítiť, že to som ja... Je to výborný pocit. Som v eufórii. Na krst prišli všetci moji kamaráti a ľudia, ktorých mám rada," tešila sa Zdenka, ktorá aj na pódiu hýrila dobrou náladou a vtipom.

Zdenka Predná na krste albumu Amulet, 18.11.2013 Zdroj: René Miko

Krstiť bude aj v rodnej Banskej Štiavnici

Amulet
na bratislavskom krste pokrstila hudobníčka Jana Kirschner, ktorá mala práve včera voľný večer v rámci svojho turné k albumu Moruša: Biela. Obe speváčky sa poznajú z Banskej Štiavnice a svoju tvorbu navzájom sledujú. "Môj vzťah k Zdenke je veľmi pozitívny, fantastický. Keď kedysi na SuperStar zaspievala skladbu od Alicie Keys, tak mi padla sánka! Sledovala som ju cez mojich priateľov. Zblížili sme sa potom v jej rodnom meste v Banskej Štiavnici. Ja preto Zdenku vnímam ako svoju rodinu," prezradila Jana, ktorá na Zdenkin album prispela pesničkou Kam ma nesie.

Album bol pokrstený veľmi originálne a zároveň symbolicky - amuletmi, ktorými Jana Kirschner posypala cédečko. "Amulety sú všetky osobné. Dostala som ich od kamarátov, ktorých mám rada a verím im. Nosím ich stále so sebou, pretože sú od ľudí, ktorých si veľmi vážim. Niektoré som dostala aj od fanúšikov a niektoré som si sama doniesla z ciest. Rada totiž cestujem a rada vymetám starožitnosti. Amulety mi pripomínajú príjemné chvíle, strávene niekde alebo s niekým," vysvetľuje Zdenka Predná.

Akt krstu sa uskutočnil uprostred koncertu, počas ktorého Zdenka zaspievala päť nových a päť starších piesní. Na koncerte ju sprevádzala kapela v zložení Marek Gregor (bicie), Radovan Gregor (basová gitara), Martin Mikloš (klávesy), Ladislav Tvrdý (gitara), Peter Sandanus (saxofón). V setliste nechýbala skladba Walk In My Shoes, v ktorej hosťuje český spevík Vojtěch Dyk, zaznel aj možný budúci hit Dýcham, nová pesnička Bodliak, spolupráca s Ideom Ztraceno v překladu či staršie hity ako Vietor alebo Keď to nejde, ktorú kapela zahrala vo výrazne pozmenenej a veľmi zaujímavej podobe.

Nový album Zdenka už tento piatok pokrstí aj vo svojom rodnom meste. Banská Štiavnica je pre speváčku nielen domovom, ale aj zdrojom inšpirácie a synonymom pocitu bezpečia a súkromia. Preto jej venovala pieseň Amulet - Štiavnica.

Album Amulet je možné zakúpiť na stránke iPark.sk alebo v digitálnej verzii prostredníctvom služby BeatBan.


Zdroj: Propaganda House, Hudba.sk
Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Zdenka Predná