Škótska kapela Belle and Sebastian zverejnila videoklip k piesni The Party Line. Dej novinky, v ktorej si zahrala napríklad Sofia Banzhaf, sa sústreďuje na zabávajúcich sa mladých ľudí na diskotéke v štýle 70. a 80. rokov. O réžiu sa postaralo duo Leblanc + Cudmore, o produkciu zas Jennifer Millington.

Skladba The Party Line je prvým singlom z deviateho radového albumu Girls In Peacetime Want To Dance, ktorý šestica z Glasgowa plánuje uviesť na trh 19. januára. Produkciu štúdiovky má na starosti Ben H. Allen III, mix Tony Doogan a mastering zas Frank Arkwright. Nahrávka bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom vyjde aj v digitálnej forme, ale tiež na dvoch vinyloch alebo v rámci špeciálneho box setu na štyroch LP s rôznymi bonusmi.

Ako ešte v januári tohto roka povedal frontman kapely Stuart Murdoch, album je inšpirovaný Eurovíziou. "Pamätám si, ako som kapele povedal, že chcem spraviť album, na ktorom bude jedna pieseň znieť, akoby v roku 1974 reprezentovala Cyprus a ďalšia bude ako nemecký zástupca z roku 1989 alebo niečo podobné. V dokončených piesňach si to nemusíte všimnúť, no práve odtiaľ pochádzala inšpirácia," vyjadril sa spevák a skladateľ. Po vypočutí singla The Party Line mu určite dáte za pravdu.


Kapela Belle and Sebastian pôsobí na scéne od roku 1996. Prvý album Tigermilk im vyšiel v júni 1996. Po ňom nasledovalo ďalších sedem štúdiových radových počinov, pričom v britskom albumovom rebríčku sa najviac darilo nahrávkam The Life Pursuit (2006) a Belle and Sebastian Write About Love (2010). Obe sa pritom dostali na ôsmu priečku. Na konte majú aj dve kompilácie, dva živáky a šesť EP nahrávok.

V súčasnosti v kapele pôsobia Stuart Murdoch (spev, gitara, klávesy), Stevie Jackson (gitara a vokály), Chris Geddes (klávesy), Richard Colburn (bicie), Sarah Martin (klávesy, gitara, spev), Bobby Kildea (gitara, basgitara). V roku 1999 získali v rámci BRIT Awards ocenenie Nováčik roka a tento rok im počas NME Awards udelili Teenage Cancer Trust Outstanding Contribution To Music Award. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/belleandsebastian

Súvisiaci interpreti: Belle and Sebastian