Fanúšikovia po celom svete netrpezlivo očakávajú príchod tretej štúdiovej nahrávky britskej speváčky Adele. Medzi inými možno nájsť aj jej kolegov, ktorí sa v minulosti vyjadrili o tom, aká je pre nich Adele "nedotknuteľná". Sú medzi nimi napríklad Lady Gaga, Beyoncé či Christina Aguilera. Čo však počúva najžiadanejšia speváčka tohto milénia?

Britka Adele, ktorej dlho očakávaný tretí štúdiový album vychádza už zajtra, odpovedala na otázky ohľadom svojho hudobného vkusu v rozhlasovom vysielaní anglického rádia Sirius XM. Priestor totiž dostali fanúšikovia a jeden z nich sa 27-ročnej speváčky spýtal, čo počúva vo voľnom čase. "Mám veľmi rada Chvrches, mám rada Grimes. Snažím sa počúvať aj hudbu, ktorá môže zdvihnúť náladu, ale nič to so mnou nerobí," odpovedala interpretka hitu Rolling In The Deep.


Hudba je o spojení

"Hudba je pre mňa prevažne o spojení, preto počúvam hlavne Jeffa Buckleyho. Mám ho rada celý môj život. Pamätám si, že som ho počúvala už v siedmich, keď som sa pohádala s najlepšou kamarátkou. Moja mama bola fanúšikom, takže Grace (jediná nahrávka Jeffa Buckleyho z roku 1994, pozn. red.) bola vždy poruke," vysvetlila Adele.

Jeff Buckley bol americkým spevákom, ktorý zahynul nešťastnou náhodou veku 30 rokov. Utopil sa, keď si išiel zaplávať do rieky Wolf River v Tennessee. Buckley podľa pitvy nebol pod vplyvom alkoholu, drog ani žiadnych iných psychotropných látok. Ďalej správa tvrdí, že aj cudzie násilie možno vylúčiť, a tak jeho smrť označili za "náhodné utopenie".

Prečítajte si: V marci vyjde nová kompilácia skladieb Jeffa Buckleyho


Beyoncé by neodmietla

Tento týždeň boli médiá plné Adele aj kvôli klebete, ktorá sa o nej šírila. Podľa bližšie nešpecifikovaných zdrojov mala dojímavá speváčka spolupracovať na albume 25 aj s Beyoncé, no odmietla ju. Sympatická Britka však v utorok tieto správy dementovala: "Koluje taká klebeta, že som odmietla Beyoncé. Nkdy by som ju takto neponížilia. Evidentne budem mať Queen B rada až do konca svojho života," povedala v rozhovore so Zaneom Loweom v jeho rozhlasovej šou Beats 1.

V rámci tohto rozhovoru vyjadrila svoje sympatie aj voči tvorbe Lany Del Rey: "Mám rada Lanu Del Rey. Mám ju veľmi, veľmi rada. Síce sme sa ešte nestretli, no mám pocit, že hýbe mojou dušou." Napokon ešte doplnila, že rada počúva aj Alabama Shakes, Drakea, The Maccabees a aj Tobiasa Jessa Jr., s ktorým aj spolupracovala na skladbe When We Were Young. Tú sme vám predstavili v utorok


Nenechala si ujsť FKA Twigs ani Kanyeho Westa

Aj keď charizmatickú speváčku z Veľkej Británie nebolo počuť, bolo ju vidieť. Britský bulvár ju pred rokom v októbri zachytil zamaskovanú na koncerte FKA Twigs. Jej obľubu potvrdila aj v nedávnom rozhovore pre Rolling Stone, pričom však pripustila, že so súčasnou populárnou hudbou stratila kontakt a jeden z mála koncertov, na ktorý sa jej v anonymite podarilo dostať bolo vystúpenie Kanyeho Westa na tohtoročnom festivale Glastonbury.

"Mám pocit, že som stratila prehľad o tom, čo je v rebríčkoch a v populárnej kultúre. Nestratila som pojem o realite, len o tom, čo je súčasné," priznala Adele pre magazín Rolling Stone.


Autor: Marek Majzon (NME.com)
Foto: Dailymotion

Súvisiaci interpreti: Adele