Začiatok novembra priniesol skvelú správu - v Bratislave v máji 2016 vystúpi jeden z najväčších skladateľov filmovej hudby Hans Zimmer s orchestrom. Na spustenie predpredaja si však fanúšikovia museli počkať o niečo dlhšie, než bolo plánované. Lístky sú dostupné od stredy 18. novembra a podľa očakávania sa veľmi rýchlo míňajú.

Hans Zimmer patrí spolu s Howardom Shoreom, Jamesom Hornerom alebo Dannym Elfmanom k silnej generácii hudobných skladateľov, ktorí prostredníctvom svojej tvorby dodávajú filmovým hitom súčasnosti neopakovateľný zvuk a atmosféru. Za viac ako 30 rokov spolupráce s režisérskymi hviezdami Hollywoodu (Ridley Scott, Christopher Nolan, Ron Howard...) sa 58-ročný rodák z Frankfurtu zaradil medzi také hudobné pojmy svetovej kinematografie ako sú John Williams a Ennio Morricone.

Možno práve legendárny Talian ho inšpiroval k tomu, aby prvýkrát vyrazil na turné po Európe, kde sa jeho tvorba teší snáď ešte väčšej popularite ako v USA. "Môžem napísať akékoľvek množstvo hudby, no bez hráčov orchestra by bolo iba ticho," hovorí Zimmer vo videopozvánke na turné, kde tiež priznáva: "Vždy som mal strach byť na pódiu... No nemôžeš sa báť celý život!"

Vstupenky:  Predpredaj.sk  


Zaujímavosťou je, že vo videu sa fanúšikom prihovára aj Johnny Marr, gitarista a skladateľ, ktorý sa preslávil v kultovej kapele The Smiths. V minulosti už s Hansom Zimmerom vystupoval, ak by s ním prišiel aj na európske turné, zažilo by Slovensko na jednom koncerte hneď dve premiéry hudobných ikon svetového formátu.

Isté je, že hity z filmov ako Piráti z Karibiku, Leví kráľ, Gladiátor, Da Vinciho kód, Amazing Spider-Man, Temný rytier alebo Počiatok zaznejú v Bratislave naživo v podaní 26-členného orchestra a 20-členného speváckeho zboru. Samotný Zimmer hrá na klávesoch a gitare.

Koncert, ktorý bude nepochybne jednou z udalostí roka na Slovensku, sa uskutoční vo štvrtok 5. mája 2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu (Slovnaft aréna). Lístky sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Hans Zimmer a Johnny Marr na premiére filmu Inception (Počiatok):


Pozrite si krátky dokument o hudbe k filmu Interstellar (2014):


TIP: Hudbu Hansa Zimmera môžete počúvať na Deezeri

Text: Hudba.sk, pm
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Hans Zimmer