Speváčka Hanka G, ktorá žije a tvorí v New Yorku, spojila svoje sily s producentom Duhanom a vznikol singel s bondovskou atmosférou Chasing My Dreams. Dvojica na piesni spolupracovala asi rok, pričom inšpiráciou k napísaniu textu sa pre Hanku stal práve dynamický New York.

Hanka G a Duhan spolu začali komunikovať prostredníctvom sociálnej siete asi pred rokom, keď ju producent oslovil s ponukou spolupráce na tracku, ktorý mal predpripravený.

"Skladba sa mi zapáčila, ale trvalo mi dlhšie, kým som našla tú správnu inšpiráciu napísať ku skladbe text a melodickú linku. Keďže už vyše dvoch rokov pôsobím v New Yorku, inšpirácia prišla počas jednej upršanej noci po typicky uponáhľanom a aktivitami nabitom NY dni," prezrádza Hanka G. 



Mesto snov, ktoré nikdy nespí

"Text je zrkadlom môjho života a kráčaním si za svojimi snami v meste snov, ktoré nikdy nespí, kde neustále počuť ruch a hluk sirén, kde neviete kedy sa pred Vami otvorí príležitosť v džugli mrakodrapov. S melodickou linkou mi v začiatkoch pomohol aj môj kamarát a člen mojej jazzovej kapely, Taru Alexander, ktorý hrá na bicie nástroje a je synom legendárneho post bob saxofonistu Rolanda Alexandra," vraví spreváčka, ktorá si počas jej jarného turné po Slovensku odskočila do štúdia Rastislava Dubovského a nahrala hlavnú vokálnu linku. 

Neskôr si prizvala na nahrávanie vokálov v New Yorku do štúdia jazzovú juho-africkú speváčku Melanie Scholtz, ktorá dokonca žila a koncertovala v minulosti v Čechách a na Slovensku. Dnes žije v New Yorku. "Pre mňa je táto spolupráca po dlhej dobe pomyselným začiatkom vybočenia z hudobného žánru jazz a world music, ktorému sa už roky venujem," priznáva speváčka.

Pobyt v USA jej otvoril možnosti pôsobenia aj v iných hudobných žánroch ako gospel, soul, R&B a do budúcna plánuje aj ďalšie produkcie. "Teším sa, až si naše dielo budú môcť vypočuť poslucháči a hlavne, ak niekoho ďalšieho inšpiruje ísť si za vlastnými snami," uzatvára Hanka G. 


Redakciu Hudba.sk za dvojicu informoval Duhan. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR