Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je spoločný projekt švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotáča. Muzikantov spojilo štúdium v ​​holandskom Rotterdam a po ich návrate do rodných krajín aj naplánovaný výlet Alfa na Slovensko, z ktorého sa stalo krátke turné. Následne kapela, ktorá funguje už tretí rok, odohrala desiatky koncertov vo Švédsku, v Česku i na Slovensku.

Zostavu dopĺňa jeden z najžiadanejších slovenských jazzmanov mladej generácie Peter Korman (kontrabas) a Kristián Kuruc (bicie). V hudbe kvarteta sa miešajú vplyvy lyrickej škandinávskej hudby a moderného jazzu so štipkou moravského a slovenského folklóru. To prináša unikátnu zvukovú kombináciu tejto kapely, ktorá kladie dôraz na zvukovú pestrosť, silné melódie a pracuje s prepájaním odlišných hudobných tradícií a koreňov jednotlivých členov kapely.
 
Nový album Journeys má veľmi intímnu atmosféru. Kvalitne nahraný materiál v brnenskom Nahrávacom štúdiu Divadla na Orlí, šikovné aranže, precízne výkony muzikantov a vzájomná komunikácia hráčov. To všetko dohromady funguje veľmi charizmaticky a púta maximálnu pozornosť naprieč celým albumom. Ppokrstený bude v rámci jesenného turné 20. novembra v pražskom klube Jazzdock a 28. novembra v brnianskom klube Leitnerka.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Ema Tresová. Text správy sme upravili.