Úžasné a inšpiratívne obdobie. Takto vníma posledných desať rokov svojho života a kariéry spevák, gitarista a skladateľ Robo Opatovský. Za ten čas sa mu narodila dcérka Hanka a mnoho skladieb vzniklo vďaka pokoju, ktorý v jeho živote zavládol. Piesne z tohto obdobia sa rozhodol vydať spoločne na výberovom albume 2020-2010 Modlím sa hudbou.

Pokoj, láska, rodina, harmónia, inšpirácia, otužovanie, meditácia, umenie, optimizmus, pokora a vďačnosť. Týmito jedenástimi slovami Robo Opatovský charakterizoval uplynulú dekádu.

"Bolo to úžasné obdobie. Veľmi inšpiratívne. Narodenie mojej dcéry Hanky bolo prelomové nielen v mojom súkromnom, ale aj umeleckom živote. Dôkazom je aj skladba Milovaná, venovaná práve Hanke. Veľa skladieb vzniklo práve vďaka tomu, že mám pokoj v duši, oporu v mojej rodine, pokoru a modlím sa hudbou. Toto je čistá, spirituálna láska. Hudba ma nikdy neopustí," hovorí spevák a hudobník.

Kompilácia 2020-2010 Modlím sa hudbou začína najnovším singlom Blázon, ktorý sa oficiálneho uvedenia a videoklipu dočká začiatkom roka 2021 a postupne sa spevák v zozname skladieb retrospektívne vracia až do roku 2010. Nahrávka tak obsahuje Opatovského najväčšie hity zo štyroch radových albumov, ale aj single, ktoré doposiaľ na žiadnom albume nevyšli.


Hoci trend vydávania fyzických nosičov v ostatnom období ustupuje mierne do úzadia a hudba je distribuovaná najmä elektronicky, fanúšikovia Roba Opatovského podľa neho stále patria medzi zberateľov CD.

"Moje publikum má rado cédéčka. Kupujú si ich hlavne po koncerte a keďže som za posledných desať rokov veľa koncertoval, albumy sa veľmi dobre predávali. Môj posledný album Unplugged a takisto aj Vianočné duetá boli veľmi úspešné. Vianočné duetá dokonca získali platinovú platňu za predaj," vysvetľuje.

Zoznam skladieb na albume 2020-2010 Modlím sa hudbou:

1. Blázon
2. Tajný recept
3. Modlím sa hudbou
4. Bez teba
5. Tancuj!
6. Navždy
7. Náhodná
8. Bezhlavo ti verím
9. Keď muž miluje ženu
10. Boat On Your Road
11. Človek si musí všetkým prejsť
12. Posteľné kráľovstvá
13. V hlave ťa mám
14. People Are People (Depeche Mode cover)
15. Neverná
16. Niečo je tu zlé (duet s Petrom Cmoríkom)
17. Milovaná
18. Jediná
19. S tebou
20. 2012


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváka www.roboopatovsky.com a profiloch na Facebooku či Instagrame.

Foto: Filip Cemper

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský