Spravte si rýchly prehľad v roku 2021 a vyniknite s originálnym vianočným darčekom. Prekvapte blízkych tými najlepšími miestami na koncert obľúbenej skupiny, do divadla či na muzikál. Vybrali sme viac než tucet skvelých podujatí pre mladých i starších.

——reklamná správa——

Už si ani nepamätáte, na akom poslednom divadelnom predstavení či koncerte ste boli, však? Práve preto môžu byť vstupenky na kultúrne podujatie tým vysnívaným darčekom. Výhodou je tiež fakt, že v súčasnosti sa vám ujdú naozaj dobré miesta. Podujatia sa zvyknú krátko po uvoľnení opatrení celkom rýchlo vypredať, čomu sa vôbec nečudujeme.

S týmto prehľadom získate cenné informácie o blížiacich sa akciách a pravdepodobne sa vám podarí aj uchmatnúť výborné miesta v hľadisku. Pod stromček tak darujete viac ako vec. Darujete zážitok plný emócií.

Muzikály aj írske tance

Legendárny broadwayský muzikál West Side Story nenechá jedno oko suché. Tento príbeh lásky, nenávisti a predsudkov je skutočná klasika. Predstavenia sa budú hrať od januára v jedenástich mestách po Slovensku. Ceny vstupeniek sa pohybujú od 26 do 58 eur, podľa toho, aké miesto si zvolíte. 

Vo februári Bratislava privíta skupinku tancujúcich Írov Lord Of The Dance. Perfektne zladení a načasovaní tanečníci a tanečníčky zanechajú silnú emóciu a krásne spomienky. Svojich blízkych môžete potešiť týmto dychberúcim predstavením vstupenkami od 59 eur. 

Lord of the Dance sa 21. februára vrátia Zdroj: PRLord Of The Dance (zdroj: XL Promotion)

Pre milovníkov skupiny Elán ťažko nájdete lepší darček ako lístky na nový slovenský muzikál Voda a krv nad vodou. Netreba váhať, vstupenky naň býva ťažké zohnať, nakoľko sa každé jedno predstavenie vždy vypredá. V ponuke sú jarné predstavenia a vstupenky sa pohybujú od 30 eur.

Filmová hudba naživo

Čo s rodičmi, ktorí tradične "nič nechcú", alebo s priateľom, ktorý "nevie, čo chce"? Skvelým tipom pre milovníkov filmových melódií (kto by ich nemiloval?) je talentovaný huslista Filip Jančík. Mladý umelec sa stal slovenským fenoménom, keď vypredal zatiaľ všetky svoje koncerty. Filip hrá tie najväčšie filmové hity napríklad z Harryho Pottera, Posledného mohykána či Hier o tróny naživo v inštrumentálnej podobe. S týmito vstupenkami uspejete na 100%! Najbližšie koncerty má naplánované na január 2021, ceny vstupeniek sa pohybujú od 22,90 do 79 eur.

Filip Jančík na Bratislavskom hrade, jún 2019 Zdroj: archív hudobníkaFantastická šou Filipa Jančíka (zdroj: archív hudobníka)

Spracovaniu filmovej hudby sa venuje aj bravúrny klavirista a spevák Jozef Hollý. Jeho koncerty sú známe fantastickými spojeniami napríklad Mozarta s Edom Sheeranom alebo Beethovena s AC/DC. Vystúpenie nesklame ani náročnejších poslucháčov a milovníkov klavírnej hudby. Na výber máte z ôsmich májových koncertov. Miesta sú k dispozícii v cenách od 21 do 35 eur.

Jozef Hollý Zdroj: archív hudobníkaTalentovaný klavirista a spevák Jozef Hollý (zdroj: archív hudobníka)

Domáci aj zahraniční (nielen) popoví obľúbenci

Ak poznáte mená obľúbených kapiel či spevákov svojich blízkych, polovicu práce s darčekom máte za sebou. Tú ľahšiu časť potom tvorí už len výber miesta koncertu.

Aj zahraničné kapely majú na budúci rok v kalendári zaznačené Slovensko. Medzi najväčšie hviezdy, ktorých plánovaný tohtoročný koncert sa kvôli pandémii presunul na rok 2021, patrí folk-rocková kapela z Colorada The Lumineers, ktorú preslávil megahit Ho Hey z roku 2012. V júni u nás predstaví svoj najnovší album. Táto radosť v očiach milovanej osoby vás bude stáť pár kliknutí a 44 až 59 eur.


Fanúšikov popovej hudby z 80-tych rokov určite poteší koncert Thomasa Andersa zo skupiny Modern Talking. Na zimnom štadióne v Leviciach zahrá v máji najväčšie hity slávneho dua aj svojej sólovej kariéry. Lístky na státie vás vyjdú 25 a na sedenie 40 eur.

Priaznivcov tvrdšej a alternatívnejšej hudby zase môžete obdarovať lístkami na koncert punk-rockovej legendy z kapely Ramones Marky Ramone's Blitzkrieg, nórskeho fenoménu Wardruna či izraelských priekopníkov orientálneho metalu Orphaned Land.


Z domácej popovej hudby bude špeciálnym koncert Adama Ďuricu so Symphonic Big Band Orchestra a zaujímavými hosťami Katkou Knechtovou a Lukášom Adamcom. Naplánované sú dva koncerty (Bratislava a Košice), na ktorých zaznejú výnimočné spracovania známych hitov aj novinky či nečakané spojenia. Vstupenky sa pohybujú od 18 do 39 eur.

Veľká udalosť pre fanúšikov Desmodu je zase naplánovaná na 4. decembra 2021. Obľúbená kapela oslávi 20 rokov na scéne naozaj veľkolepo, na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Lístky sú k dispozícii od 19 eur.

V júni sa uskutoční aj preložené turné jednej z najhranejších slovenských kapiel posledných rokov Peter Bič Project. Z českej scény sa zase môžete tešiť na jarné koncerty charizmatického pesničkára Tomáša Klusa a lahôdkou pre náročnejších bude už v januári vystúpenie Ivy Bittovej s legendárnou kapelou Dunaj.

Tak čo, našli ste si tip na darček, ktorý nebude len vecou ale zážitkom?

Zdroj: PR článok - Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)