Pieseň vznikla už dávnejšie, ako pomerne všetky piesne, ktoré sú súčasťou debutového EP Maľujem vlastnú tvár. Ten vyšiel v prvej polovici augusta tohto roka. Všetky nahrávky sú na albume ešte z čias, keď hudobníčka tvorila sólovo. Pieseň Bolo prešla niekoľkými zmenami, od zmeny textu v refréne po upravené aranžmány.


Singel hovorí o tom, aký naplnený má byť život, lebo človek nikdy nevie, kedy je jeho posledná minúta. "Pieseň vznikla vtedy, keď som si povedala, že budem robiť ešte viac. Ešte viac hudby, divadla, tanca. Práve v tom čase zomrel nečakane jeden známy mladý človek. Vtedy si uvedomíme aký je život krehký. Ráno piješ obľúbenú kávu a večer odpadneš a zrazu tu nie si," vysvetluje zrod textu Bara.

"Dalo mi nejaký zvláštny zmysel, spojiť to. Zaujímavé, čo všetko nás dokáže v písaní, v tvorbe ovplyvniť, keď to danej udalosti dovolíme. Slohy a refrén sú výkrik do sveta, že bude ešte živší. Ľudia majú častokrát problém s tým, ak niekto robí viac vecí naraz. Ja vravím – no a čo!? Ak to človek zvláda a miluje čo robí, tak nech. Čo bolo, bolo a bude inak. Bridge uvedomenie, že čakať na Godota sa – asi - často neoplatí."


Ako vo väčšine prípadov u autorky vznikol najprv text a až potom hudba. "Niekedy ale tvorím improvizačne – súčastne text aj hudbu a potom to upravujem. V tomto prípade bol text prvý. Hudbu som mala premyslenú, aranž sa ale v štúdiu trochu poupravil, ako aj refrén textu. Táto pieseň je špecifická v tom, že ako v jedinej môžete počuť ukulele." Tým chcela Bara docieliť, aby pieseň nebola smutná, napriek tomu, že v sebe nesie kúsok negatívnej myšlienky.

"Tento klip je minivýcuc zo života, ktorý mám rada. Miesta, ľudia a bytosti v ňom. Samozrejme kopec ich tam chýba. Súčasťou klipu nie sú profesionálne svetlá, efekty, réžia, ale autentické videá v jednej 3-minútovej spleti. Od začiatku som vedela, že to bude takýto videoklip," dodáva Bara.

Ďalší videoklip, ktorý speváčka zverejní koncom tohto roka, bude k piesni Divý vodopád. Novinkou je tiež zmena názvu jej kapely z 7 p.m. na Bara music band. Pôjde skôr o vokálový projekt, v ktorom budete môcť počuť nové autorské piesne doplnené o vokály Natálie Daňkovej a Patrície Krempaskej.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Bara Repková. Text správy sme upravili.