V posledných rokoch sa stalo pravidlom, že momentálne najpopulárnejšia slovenská reggae kapela Medial Banana v predvianočnom období vydáva novinku. Platí to aj v roku 2017, tentoraz však nejde o nový materiál, ale o vinylovú reedíciu úspešného albumu Rockin' It (2015).

LPčka vyšla minulý týždeň pod značkou Reggae Callin' Records a už v piatok 22. decembra sa v bratislavskom klube MMC uskutoční koncert Medial Banana spojený s krstom čerstvo vylisovanej platne. Na pódiu sa o support postará kapela Konekshan hrajúca vlastné aj prevzaté kúsky z reggae a dub scény, Selecta Zugree či ostrieľaný DJ Simple Sample.

Čestná úloha krstného otca tentokrát pripadla Djei Gogovi, ktorý sa producentsky podpísal pod dve skladby z albumu. Na cestu z Prahy sa k nemu pripojí aj speváčka Sista Carmen, návštevníci sa teda môžu tešiť aj na krátky koncert ich kapely United Flavour a unikátne spojenie s Medial Banana.  

Rockin' It vyšiel v decembri 2015 ako nasledovník debutu Uplifted z roku 2013 a pokojne ho možno v kariére "banánov" označiť za prelomový. Nahrávka s hitmi ako Nemôžem prestať, Káva, Čerstvý vzduch, Bomboclaat či titulným songom Rockin' It predstavila Medial Banana ako muzikantov so silným medzinárodným potenciálnom. Spolupráce so zahraničnými hosťami ako Micah Shemaiah, Spectacular & Infinite alebo Deadly Hunta však nič neubrali na ich zmysle pre humor a zabavia v prvom rade slovenských poslucháčov.

Ak chcete mať podpísaný vinyl pod stromčekom, radšej si objednávkou švihnite, zajtra už môže byť neskoro.


Vypočujte si album Rockin' It na Deezeri:



Prečítajte si tiež:

Pokyman z Medial Banana má 360-stupňový vydymený klip Nechaj môj weed

Redakciu Hudba.sk informoval Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise.

Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Medial Banana