Kapela Smola a Hrušky zverejnila v nedeľu 15. januára novú skladbu Analog Digital. Pieseň, pod ktorou je podpísaný aj slovenský dubstepový producent Kontakt, bude mať čoskoro aj videoklip. Kapela už na svojom Youtube profile predstavila aj krátky trailer.

"Skladba Analog Digital je o dvoch svetoch, ktoré ako keby medzi sebou neustále bojovali. Digitálny sa snaží vytlačiť ten analógový, vytráca sa priama komunikácia medzi ľuďmi a dotyky, pocity nahrádzajú kliky, aplikácie a naopak, častokrát sa presvedčíme, že sa chceme vrátiť späť o desiatky rokov, všetko vypnúť, zhasnúť a len tak si pískať. Nič lepšie ako spojiť to s dubstepom nás nenapadlo," uviedol spevák a gitarista Spoko.

Smola a hrušky feat. Kontakt - Analog Digital

Skladba oficiálne vyjde na novom štúdiovom albume skupiny s názvom Palec hore. Štvrtá štúdiová nahrávka Smola a hrušky vyjde napokon na jar, aj keď pôvodne sa mala na trh dostať už na jeseň 2011. Na albume sa budú okrem novinky Analog Digital nachádzať aj skôr predstavené single Fajčiť treba (feat. DNA) a Lovesong.

Kapela má na marec a apríl naplánované pokračovanie úspešného Palec hore tour. Zatiaľ má skupina potvrdených už viac ako 15 koncertov na Slovensku a v Česku. Predstavia sa napríklad v Trenčíne, Žiline, Košiciach, Lučenci, Zlatých Moravciach, Poprade, Bardejove alebo v Čadci. Smola a hrušky vystúpia aj v bratislavskom Randal klube, kde nový album pokrstia. Hosťom na tomto koncerte, ktorý sa uskutoční 19. apríla, ako i na celom jarnom turné bude česká formácia Rybičky 48.

Smola a hrušky
je ska-punk-rock-popová skupina zo Spišskej Novej Vsi združená okolo speváka Jozefa "Spoka" Kramára, ktorá vznikla roku 1997. Na konte má albumy Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008) a živák Lajfka (2010). Okrem toho vydali DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi ich najznámejšie skladby patria pesničky Svokra, Starosta, Hypermarket, Páslo dievča kozy, Matura, Na čom záleží, Elvis Presný, Tangá, Hit alebo Silvester.

Smola a hrušky - Na čom záleží (z albumu Kameň Papier Nožnice, 2008)

Zdroj: SITA
Foto: Oliver Ondráš - Smolaahrusky.sk

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky