Spokojní fanúšikovia, vypredané klubové koncerty, milióny najazdených kilometrov a veľké párty. Kapela Smola a Hrušky dosiahla plnoletosť a užíva si svoju osemnástku. V roku 2015 vôbec nebude oddychovať, ale pokračovať vo veľkej koncertnej párty.

"Čakajú nás ďalšie zastávky nášho doteraz najväčšieho klubového turné s veľkou oslavou, na ktorú máme nie jeden, ale rovno dva dôvody. Prvým z nich je vydanie nového výberového albumu najväčších hitov Best On 1997-2015 a oficiálny krst ktorý sa chystá 26. marca v klube Randal v Bratislave. Druhým z dôvodov je, že na tomto vystúpení budeme sláviť tisíci koncert našej kariéry a už spomínaných 18 rokov pôsobenia na česko-slovenskej hudobnej scéne," uviedol Spoko, frontman kapely Smola a Hrušky.

Po singloch Vylížem s Berenikou Kohoutovou, Televízne noviny so Zverinom či Čierny Biely s kapelou Gulo Čar a rapperom Supom z kapely Moja reč, zverejnila kapela novú skladbu s názvom Mary. K piesni vznikol v spolupráci s talentovaným tímom Learto production aj videoklip. Novinka je zároveň pilotnou skladbou spomínaneho výberového albumu najväčších hitov formácie.
 

Kapela sa aktuálne poctivo pripravuje na pokračovanie turné a chystá energickú šou s najväčšími hitmi, ale aj skladbami, ktoré bežne nemôžu dostať priestor. Pre čoraz žiadanejšie koncertovanie u našich českých susedov sa Smola a Hrušky ešte minulý rok spojila s kapelou Fast Food Orchestra a izraelskou skupinou Los Caparos, s ktorými odohrala fantastické koncerty v rámci českej časti turné. Inak tomu nebude ani túto jar.

"Skvelé turné, neuveriteľne pozitívna energia od fanúšikov a myslím, že sme si s našimi českým a izraelskými bratmi veľmi sadli a nezostane len pri tom, pretože v štúdiu už pracujeme na novinkách, ktoré všetkých určite potešia. Tento rok chystáme veľké veci," dodal Spoko. Na slovenských koncertoch kapela už tradičné dáva priestor mladým talentovaným skupinám. Počas vybraných vystúpení v rámci slovenskej časti turné však vystúpi špeciálny hosť - formácia Medial Banana.

Skupina Smola a Hrušky vznikla v roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte päť albumov - Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov/Live in Topfest (2010). Medzi jej najznámejšie skladby patria Honey Honey, Fajčiť treba, Čierny Biely, Televízne noviny, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura či Svokra.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér kapely Smola a Hrušky.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky