Spevák Jakub Ondra, na Slovensku prezývaný tiež "český Ed Sheeran" zaujal v roku 2016 singlom On The Menu, ktorý sa doslova raketovou rýchlosťou stal hitom a Jakubovi zabezpečil exkluzívnu zmluvu v nemeckom vydavateľstve Sony Music.

V úvode roka 2018 Jakub Ondra boduje opäť. Tentokrát si českého umelca všimlo renomované talianske hudobné vydavateľstvo Time Records, ktoré má na konte okrem iného celosvetovo úspešný projekt Lost Frequencies. Time Records oslovili Jakuba a spojili ho s talianskym tanečným projektom 2Choice. Výsledkom je spoločný singel Reasons To Love You, ktorý oficiálne vyšiel minulý týždeň v piatok, 12. januára 2018. O pár dní neskôr vydavateľstvo singla Time Records zverejnilo k singlu tiež oficiálne lyric video.


2Choice (aka Marco Bisceglie) je talentovaný mladý DJ a producent z Ríma. Od detstva fascinoval svoje okolie silnou vášňou pre hudbu, prvé skladby začal písať už ako 12-ročný. Po dlhšej etape experimentovania s inovatívnym zvukom, dal v roku 2015 život svojmu aktuálnemu projektu 2Choice, ktorý uviedol na trh niekoľkými skladbami - tie si našli svoj okruh fanúšikov najmä v tanečných kluboch. 2Choice je hudobne ovplyvnený zvukom úspešných projektov Lost Frequencies, Feder či Robin Schulz, aktuálne vysoko cenených producentov na medzinárodnej úrovni, čo cítiť i v najnovšom singli z dielne 2Choice Reasons To Love You.

Demo verzia skladby sa zrodila pod taktovkou a hlavičkou talianskeho vydavateľstva Time Records, ktoré sa rozhodlo urobiť z piesne medzinárodný featuring, a tak v nej spojilo 2Choice a Jakuba Ondru. Z medzinárodného, taliansko - českého umeleckého stretnutia sa napokon zrodil singel Reasons To Love You. Vydavateľ skladbu charakterizuje ako "deep/pop kontaminovaný naliehavým groovom a hypnotickým hvízdaním". Jakuba Ondru, ktorého do piesne prizval ako hosťa, vníma a označuje ako "vychádzajúcu hviezdu európskej popovej scény".

Jakub Ondra sa narodil v roku 1994 v Prahe a do povedomia verejnosti sa dostal vďaka siedmim rokom nepretržitého buskingu (pouličné hranie) najmä v centrách miest Nemecka, Švajčiarska či Rakúska. Život buskera ukázal aj vo videoklipe svojho najväčšieho hitu On The Menu, ktorý v roku 2016 celosvetovo vydalo vydavateľstvo Sony Music. Jakub Ondra má za sebou koncertné turné po boku úspešnej českej speváčky Lenny a aktuálne začína turné po boku českej kapely Mandrage.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová.