Na konci roka 2017 sa na trh dostal aj nový album terchovsko-žilinskej rockovej skupiny Arzén. Stalo sa tak po dlhých šiestich rokoch od nahrávky Odpovede (2011), ktoré kapela vyplnila najmä koncertovanou činnosťou.

"Do cédečka sme zhmotnili to najlepšie, na čom sme v ostatných rokoch poctivo pracovali. Nechýbajú tvrdé rockové skladby, krásna balada, chytľavé melódie, hosťujúci muzikanti a iné milé prekvapenia. Napríklad pieseň Jánošík vnímame ako poctu legendárnemu zbojníckemu kapitánovi pri príležitosti blížiaceho sa 330. výročia jeho narodenia," povedal líder skupiny, gitarista a spevák, Pavol Cabadaj.

Aj keď album Teraz nám vyhráva svojím názvom odkazuje na terchovský repertoár, podľa Cabadaja rozvíja tiež ďalšie interpretačné línie. "Napriek tomu, že sme sa nikdy programovo neprihlásili k módnej vlne etnickej hudby (world music), myslím si, že ju dokážeme okysličovať o výrazovo silné vrstvy či spodné prúdy. Svoje terchovské inšpirácie sme totiž vždy vnímali ako slovenskú pieseň, kolujúcu v žilách sťa dotyk nebeských hudobných sfér," podotkol.

Okrem lídra sú autormi skladieb aj ďalší členovia skupiny Arzén - spevák Jaroslav Gažo a gitarista Igor Klein. Gažo, Cabadaj a bubeník Ján Heinrich sú podpísaní aj pod niektorými textami a textársku zostavu dopĺňa známy terchovský hudobník František Mucha. Viac než polovicu textov však tvoria ľudové piesne.

Zdroj: TASR, Arzen.sk
Foto: Facebook.com/arzen.terchova

Súvisiaci interpreti: Arzén