Po prvom divácky úspešnom dieli speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska pokračovalo v nedeľu hľadanie toho najlepšieho hlasu. Miesta v tímoch všetkých štyroch koučov sa aj v rámci druhého výberu naslepo postupne zapĺňali. Prekvapením pre divákov aj samotných porotcov bol posledný súťažiaci večera...

Tak ako v prvom kole, aj včera sa niekoľkokrát zopakoval boj koučov o súťažiacich. Z takéhoto úspechu sa tešila Markéta Poulíčková, ktorá spievala pieseň Sober od Pink. Záujem o ňu prejavili všetci štyria koučovia. Rytmus jej ponúkol hranosť v kluboch, na diskotékach či v rádiách, no Pepa Vojtek mu oponoval, že sa mu Markéta hodí skôr na veľké pódiá, s čím súhlasila aj mladá speváčka. Zabojovali o ňu však aj Dara a Michal David. Po dlhšom zvažovaní si za svojho kouča zvolila Pepu Vojteka.

Markéta Poulíčková - Sober (Hlas Česko Slovenska)

Ďalšou súťažiacou, o ktorú prejavili záujem všetci štyria koučovia, bola Ivanna Bagová. Po interpretácii hitu If I Were a Boy od Beyoncé jej Pepa Vojtek ponúkol rockovú baladu, Michal David ju videl skôr v americkom strednom prúde a ponúkol jej hosťovanie na svojich slovenských koncertoch. Rytmus ju však videl niekde inde, a to v R&B. Svojou výnimočnou ponukou si však jemnú blondínku napokon získal Michal David.

Ivanna Bagová - If I Were a Boy (Hlas Česko Slovenska)

Najrýchlejšie sa podarilo svojim hlasom zaujať Nikolete Spalasovej so skladbou Nothing Compares To You, ktorú napísal Prince, no preslávila ju najmä Sinéad O'Connor. Tlačidlo "chcem ťa" takmer okamžite stlačil Rytmus, ktorý jej sľúbil, že si zaspieva na jeho albume a spraví jej aj klip. Napriek lichôtkam Michala Davida si napokon Nikoleta zvolila Rytmusa.

Nikoleta Spalasová - Nothing Compares To You (Hlas Česko Slovenska 2012)

Zamatovým hlasom pohladila sluch Michala Davida a Pepu Vojteka Radka Križanová piesňou od kapely Morcheeba Rome Wasn't Built In A Day. So songom California King Bed od Rihanny sa pokúsil osloviť porotcov David Bisek. Jeho výkon nepatril k tým najlepším, no napriek tomu o neho prejavili záujem Dara i Rytmus. Koučovia po jeho vystúpení priznali, že pokiaľ mu sedeli chrbtom, mali z jeho hlasu dojem, že na pódiu spieva žena.

Najväčším prekvapením bol však posledný vystupujúci, ktorý sa zahral na súťažiaceho. Nebol nim nik iný ako spevák s výnimočným a nezameniteľným hlasom Karel Gott, ktorý už objavenie v speváckej súťaži nepotrebuje. Bol však príjemným spestrením medzi začínajúcimi spevákmi a speváčkami. Čisto hypoteticky by si Gott za svojho kouča vybral Daru Rolins.



Bodku za druhým výberom naslepo, počas ktorého svojim vystúpením zaujalo hneď niekoľko mladých spevákov a speváčok, tak dal človek, ktorý je "Hlasom Česko Slovenska" už dlhé desaťročia. Už budúcu nedeľu budú diváci televízie Markíza a Nova svedkami ďalších bojov súťažiacich o postup ako aj súbojov koučov o tých najlepších  z najlepších.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Ilustračné foto: SITA/Tomáš Benedikovič (1), Facebook.com/hlasczsk (2)
Video: Youtube.com/user/hlasczsk, Blesk.cz

Súvisiaci interpreti: Karel Gott