Debutový album elektropopového tria Purist s názvom Colourful Noise a druhá štúdiovka Údolia a kopce indie-soulových Bad Karma Boy patrili minulý rok k tomu najlepšiemu, čo ponúkli mladé slovenské kapely. Teraz sa chystajú svoju tvorbu spoločne odprezentovať na turné, v rámci ktorého sa predstavia v deviatich slovenských mestách a v Prahe.

Tvorba Purist a Bad Karma Boy je síce žánrovo rozdielna, no obe kapely majú k sebe blízko nielen po ľudskej stránke. Spoločne patria medzi najzaujímavejšie nové kapely na slovenskej alternatívnej scéne. Predstavujú zvuk novej bratislavskej vlny s potenciálom uspieť aj za našimi hranicami. Ich najnovšie počiny sú nominované aj v aktuálnom ročníku Radio_Head Awards - Purist v kategórii Debutový album roka a Bad Karma Boy v kategórii Singel roka (Dunaj).

Dvojkoncert ponúkne multižánrový večer, ktorý by mal potešiť fanúšikov elektronického aj gitarového zvuku. Turné odštartuje 5. marca v pražskom klube La Loca a vyvrcholí 28. marca v Bratislave v klube LOFT. Lístky na tento koncert je možné kúpiť v sieti Predpredaj.sk

Bad Karma Boy

Psychedelický pop po slovensky. Debutový album Bad Karma Boy vyšiel v dobrej spoločnosti vydavateľstva Slnko Records, vo výročných anketách sa skloňoval ako jedna z najlepších česko-slovenských nahrávok roka 2013 a vyniesol kapele aj nomináciu na prestížne ceny domácej alternatívnej hudby. S druhým albumom Údolia a kopce Bad Karma Boy hneď po jeho vydaní ovládli slovenský Deezer a podľa reakcií fanúšikov aj médií potvrdili svoju pozíciu jednej z najzaujímavejších kapiel slovenskej alternatívnej scény.

Recenzia: Hudobná exotika a silné texty. Bad Karma Boy nahrali výborný album



Purist

Purist sú slovensko-anglická elektropopová kapela pôsobiaca v Bratislave. V júli 2012 vydali eponymné EP, po ktorom nasledovalo turné po Česku a Slovensku. Ich chytľavý prvý singel Renaissance si rýchlo získal priazeň médií, videoklip bol vysielaný v rotácii na MTV Czech a singel tri týždne kraľoval rebríčku na Rádiu FM. Aj tento úspech sa pravdepodobne pričinil o nomináciu na cenu Objav roka na Radio_Head Awards 2012. Počas krátkej histórie si Purist zahrali na významných medzinárodných festivaloch ako Electronic Beats, Open'er Festival, Pohoda Festival, Grape a na showcase festivaloch Europavox vo Francúzsku a Waves Bratislava. V decembri vydali očakávaný debutový album Colourful Noise, ktorý nahrávali v apríli 2014 v prestížnych Red Bull Studios v Kodani. Viac o albume



Zoznam koncertov jarného turné Bad Karma Boy a Purist:

5. 3. - Praha, La Loca
7. 3. - Trenčín, Klub Lúč
13. 3. - Topoľčany, Nástupište 1-12
14. 3. - Martin, Mestská Scéna
17. 3. - Trnava, ArtKlub
19. 3. - Banská Bystrica, Záhrada
20. 3. - Prešov, Wave Club
21. 3. - Košice, Tabačka
27. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Za Rampami, hosť: The Bright Eye
28. 3. - Bratislava, LOFT - PREDPREDAJ

Viac informácií o kapelách nájdete na oficiálnych stránkach bad-karma-boy.com a purist.sk.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy, Purist