Legenda československej populárnej hudby Modus sa vlani vrátila na scénu v silnej zostave, no bez zbytočne veľkej pompy. V tomto trende pokračuje aj v novom roku, keďže tento týždeň rovnako "potichu" zverejnila novú skladbu Z lepšej strany. Tá predznamenáva prvý album skupiny od vydania platne Keď sa oči dohodnú (1988).

Skupina Modus ohlásila svoj návrat na scénu takmer presne pred rokom, vo februári 2014. V máji potom odohrala prvé koncerty v silnej zostave s prominentnými členmi kapely, ktorí však spolu takto vo štvorici nikdy predtým nehrali - Janko Lehotský (klavír, sólový spev), Ján Baláž (gitara, spev), Laco Lučenič (basgitara, spev) a Ľubo Stankovský (bicie, spev). Po niekoľkých ďalších odohraných koncertoch sa comeback v decembri zavŕšil prvým spoločným vystúpením v Bratislave, z ktorého sme vám priniesli podrobnú reportáž.

Teraz sa fanúšikovia môžu tešiť na ďalšiu etapu, v ktorej príde na rad nový album. Názov ani termín vydania deviatej štúdiovky zatiaľ nepoznáme, no podľa gitaristu Jána Baláža by mal byť hotový už do konca tohto mesiaca. Viac sa momentálne nedozviete ani na oficiálnej Facebook stránke skupiny, pred pár dňami sa tam však objavila nová pieseň s videoklipom. Z členov kapely sa v ňom predstavil len Ján Lehotský, skladba aj vďaka tomu nepriamo nadväzuje na jeho sólový album Sám z roku 2010. Napriek optimistickému posolstvu je totiž Z lepšej strany veľmi intímnou piesňou, čo podčiarkuje aj vizuál. Jeho režisérom je Lehotského syn Juraj, kameru mal na starosti Timotej Križka a strih Rado Dúbravský.

Autorom textu je Vlado Krausz, zhudobnil ho Janko Lehotský. "Pozri sa na mňa z tej lepšej strany, iste som lepší než som bol vlani," spieva 67-ročný spevák a klavirista v refréne podmanivej balady. Zaujímavosťou je, že ide o prvú skladbu s Jánom Balážom po 40 rokoch. Naposledy sa objavil v piesni Hroch z roku 1975 - ako člen speváckeho zboru. Tentokrát hrá na gitare a jeho súhra s Lehotským v citlivom aranžmáne znie výborne. Posúďte sami.


TIP: Prečítajte si text piesne Z lepšej strany 

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Facebook, Cas.sk, archív Hudba.sk)
Foto: Juraj Lehotský / Timotej Križka

Súvisiaci interpreti: Modus