Český pesničkár Dan Vertígo zverejnil videoklip k novej pesničke s názvom Pes. Tá bola pôvodne vymyslená ako klasická gitarová skladba využívajúca aj husle a fúkaciu harmoniku, po experimentovaní s elektronickým podkladom však nakoniec dostala chillout tanečnú podobu, ktorá má do zimných dní vniesť chvíľu bezstarostnej pohody.


"Je to jednoduchá pesnička o slobode a v tomto duchu sme s režisérom Jardom Fikrom stvárnili aj klip. Pozval som do štúdia kamarátov a fanúšikov a spoločne sme jedno popoludnie blbli pred zeleným plátnom. Cielene som sa nehnal za žiadnym hlbším odkazom, na to pripravujem už s celou kapelou ďalšie piesne," uviedol Dan Vertígo, ktorý sa tak vrhá na cestu vydávania muziky v podobe jednotlivých singlov.

Na tretí štúdiový album je podľa neho ešte čas. "Celá korona anabáza výrazne obmedzila koncertovanie, z predchádzajúceho albumu mi ešte ležia doma dve krabice, nie je sa tu kam ponáhľať," dodal pesničkár, ktorý debutoval albumom Spodažebudou v roku 2014 a o päť rokov neskôr vydal druhý album #DNVRTG.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Dan Vertígo. Text správy sme upravili.