Spevák a frontman formácie Aya Boris Lettrich oslávil svoje okrúhle jubileum vo veľkom štýle. V rámci koncertu s názvom Borisovi, aj Ty, AYA! mu prišla zablahoželať kapela Arzén, Tomáš Bezdeda a Zuzana Smatanová, ktorá Lettrichovi dokonca darovala zlatého slávika z perníka.

Líder formácie Aya nebol tentokrát súčasťou kapely na pódiu, ale koncert sledoval z hľadiska ako divák spolu s manželkou a dcérami. Hlavný spev si zobral na starosť basgitarista Miško Bukviš. S vokálmi pomáhali gitarista Mário Tománek a klávesák Stano Vandlík.

"Oslava narodenín bola famózna. Ďakujem chalanom zo skupiny, pretože v niektorých okamihoch som mal slzy v očiach. Zaspomínali sme si na začiatky, na dobré aj horšie časy. Našťastie máme v kapele niekoho, kto okrem mňa dokáže spievať. Takže napriek tomu, že ja ako líder som sedel v čestnej lóži, bol koncert vynikajúci," uviedol Boris Lettrich.
    
Žilinská kapela je na scéne už 22 rokov, a preto svojmu frontmanovi zahrala štyri podstatné skladby zo svojej histórie - So mnou, Svet krásnych žien, Modré z neba a Verím na Teba. "Zo začiatku sme mali dosť veľkú trému. Je to pre nás neobvyklé ísť na pódium bez Borisa, ktorý komunikuje s ľuďmi a uvádza pesničky. A teraz to bolo všetko na nás a hlavne na mne, ako na 'otcovi kapely', " dodal zakladateľ skupiny Mário Tománek.

Oslava 50-tky Borisa Lettricha - lídra kapely Aya Zdroj: Jana JarošováViac fotografií z koncertu nájdete v galérii

Oslávencovi však zahrala aj kapela Arzén a spevák Tomáš Bezdeda, po ktorých nasledovalo prekvapenie - speváčka Zuzana Smatanová. Zlatá slávica zahrala sama s gitarou mix svojich najznámejších pesničiek a spolu s Aya pieseň Lietaj, dýchaj, buď. "O hudobnom prekvapení som vôbec nevedel. Zuzka Smatanová dokonca kvôli mne upravila text pesničky a ušila mi ho na mieru. Bolo to veľmi dojímavé. Darovala mi zlatého slávika, pretože vraj spievam ako slávik," dodal s úsmevom Lettrich.

Smatanová odovzdala oslávencovi hlavný darček - perníkového zlatého slávika. Nechýbala ani obrovská torta v tvare gitary, ktorú Borisovi darovala manželka Danka. Niekoľkokilogramová torta bola vernou kópiou gitary Gretsch, ktorú Boris naozaj vlastní.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená redakciou.

Foto: Jana Jarošová

Súvisiaci interpreti: Aya, Zuzana Smatanová