Speváčka Nika Karch sa na nedostatok práce sťažovať nemôže. Od začiatku roka je zatvorená v štúdiu, kde pracuje na svojom druhom albume a popritom stíha aj koncertovať. V prvej polovici marca absolvovala úspešné turné s Beátou Dubasovou a hneď po ňom vyrazila na cesty s Robom Opatovským.

"Na nedostatok koncertov sa momentálne sťažovať nemôžem, čomu som veľmi rada. Po skvelom turné s Beátkou ma čaká hneď ďalšie s Robom, na čo sa už veľmi teším," povedala Nika Karch, ktorá ďalšiu koncertnú šnúru odštartovala už včera v Košiciach. Rozpis zostávajúcich koncertov s Robom Opatovským, ktorému speváčka robí predskokanku, nájdete na konci článku.

Voľný týždeň medzi koncertovaním s dvoma stálicami slovenskej scény využila Nika Karch na predstavenie novej skladby Rieka. "Niekedy začiatkom roka som v štúdiu predostrela návrh skladby. Chcela som rýchlu, sviežu, optimistickú skladbu s pekným textom. D. Minka a Ľ. Korčok sa toho hneď ujali, čoho výsledkom je skladba Rieka," prezradila o energickej skladbe s drum&bassovými bicími, v ktorej zaujmú aj trúbkové sóla.

Sviežu novinku dopĺňa nízkorozpočtový klip. "Videoklip zachytáva týždeň môjho života. Všade so sebou sme mali kameru a točili všetko, čo sa okolo nás deje. Skúšky s kapelou, koncerty, veľa cestovania a presunov, párty a podobne. Týmto ďakujem všetkým ľudom, ktorí sa na tejto skladbe a videoklipe podieľali," dodala Nika.


Mimochodom, s "riekami" sa v poslednom čase na slovenskej scéne doslova roztrhlo vrece. Koncom roka 2013 uviedla singel a videoklip Rieka kapela Jamestown na čele s finalistom Česko Slovenskej SuperStar Štefanom Itchom Pčelárom. Pred necelými dvoma týždňami zase vyšiel debutový album skupiny Fallgrapp, takisto nazvaný Rieka.

Zostávajúce termíny Roba Opatovského s predskokankou Nikou Karch:

20. 3. – Prešov, Bizzare
21. 3. – Humenné, Nostalgia
22. 3. – Michalovce, Caffe Barrique
10. 4. – Nitra, Music a cafe

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol manažér speváčky Boris Karch.

Foto: Nina Marková

Súvisiaci interpreti: Nika Karch