Americký hudobník a spevák Father John Misty je známy svojím zmyslom pre iróniu a dokázal to aj v rámci prebiehajúcej kampane k jeho novému albumu Pure Comedy. Ten vyjde 7. apríla a predstavil z neho za posledné mesiace už päť skladieb, no tentoraz sa rozhodol upútať pozornosť inak.

Prostredníctvom služby Soundcloud totiž zverejnil tri nové piesne, ktoré nazval zhodne Generic Pop Song a odlíšil ich iba číslami #3, #9 a #16. Postavil ich na bežných textových klišé súčasného popu, samozrejme nechýbajú najotrepanejšie akordy ani povinné chytľavé popevky.

Aj tak sú však tieto nie úplne vážne myslené pesničky zaujímavejšie než väčšina produkcie znejúca z najpočúvanejších slovenských rádií. Zrejme sa za generický pop v USA považuje niečo iné ako u nás, keďže všetky tri skladby majú cez štyri minúty, nie úplne kolovrátkový zvukový dizajn a dve z nich sú navyše aj dosť pomalé. "Deviatka" by však pokojne mohla znieť aj z nášho éteru, posúďte sami.







Father John Misty, vlastným menom Joshua Michael Tillman, vydal ako J. Tillman osem sólových albumov. Neskôr začal vystupovať pod pseudonymom Father John Misty a vydal nahrávky Fear Fun (2012) a I Love You, Honeybear (2015). Predvlani na seba upozornil, keď nahral coververzie skladieb Blank Space a Welcome To New York speváčky Taylor Swift. Objavil sa tiež v klipe k piesni Freak speváčky Lany Del Rey.

Z pripravovaného albumu Pure Comedy už predstavil skladby Pure Comedy, Ballad Of The Dying Man, Two Wildly Different Perspectives, Leaving LA a Total Entertainment Forever. Novinka bude obsahovať celkovo trinásť piesní.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/fatherjohnmisty

Súvisiaci interpreti: Father John Misty