Česká crossoverová kapela Walk Choc Ice plánuje vydať koncertné CD a DVD s názvom Walk Choc Ice: Best of Live. Záznam nahrajú počas vystúpenia, ktoré sa bude konať 18. októbra v pražskom Paláci Akropolis. Pôjde zároveň o posledný zo štyroch koncertov, ktoré si formácia naplánovala v rámci osláv 25 rokov na scéne.

Prvé vystúpenie sa konalo 18. marca v Kultúrnom dome Solnice. Okrem spomínaných dvoch miest sa muzikanti predstavia aj 8. júna na festivale Jamrock a 7. októbra na Pilsner Feste. 

"Starostlivo sme vyberali tak, aby sme v tejto tohtoročnej obmedzenej prevádzke, ktorej spoločne hovoríme 'šafránová', navštívili zaujímavé miesta. Jamrock tento rok oslavuje desať rokov a patrí medzi najvýznamnejšie festivaly vo Východných Čechách, odkiaľ všetci pochádzame. Pilsner Fest je najväčšia akcia, na ktorej sa zúčastníme, nehovoriac o tom, že ako k festivalu, tak k plzenskému pivu máme naozaj vrelý vzťah. Pre záverečný koncert sme zvolili Palác Akropolis, kde sme v roku 1995 s Walk Choc Ice ako vtedajšia sprievodná kapela Ivana Krála odohrali a natočili historicky prvý koncert, ktorým tento renomovaný pražský klub odštartoval svoju činnosť," uviedol frontman skupiny Honza Křížek.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na novú tvorbu. "Hneď na začiatku plánovania osláv štvrťstoročia sme si povedali, že spolu chceme znovu nielen hrať naživo, ale predovšetkým tvoriť nový repertoár. Pracujeme na nových skladbách a radi by sme aspoň jednu predstavili už na pripravovaných koncertoch a vydali ju ako singel," prezradil spevák. 

Walk Choc Ice vznikli v roku 1992. Debutový album Keep Smiling sa dostal na trh v roku 1994, o jeho produkciu sa postaral David Koller. Nasledovala eponymná štúdiovka, ktorú produkoval spomínaný Ivan Král. Zatiaľ posledný album Rejdit vyšiel v roku 2000 a vyprodukoval ho zosnulý Radim Hladík. Formácia v roku 2002 prerušila činnosť. V roku 2014 absolvovala dva koncerty pri príležitosti 20 rokov od vydania spomínaného debutu. 



Zdroj: SITA
Foto: Martin Křížek