Raper Jay Z a skupina The Killers sú ďalšími z ohlásených účinkujúcich, ktorí sa predstavia na festivale na počesť 50. výročia legendárneho Woodstocku. Festival sa uskutoční od 16. do 18. augusta a zúčastnia sa na ňom aj niektorí z interpretov, ktorí v roku 1969 vystúpili na pôvodnom Woodstocku.

Svoju účasť na festivale okrem newyorského rapera Jay Z a kapely The Killers potvrdili napríklad aj Chance The Rapper, Miley Cyrus, Robert Plant, Halsey, Run The Jewels, Janelle Monáe, Santana, Common, The Black Keys, Vince Staples, The Raconteurs, Portugal. The Man, Boygenius, Courtney Barnett, Dead and Company a ďalší.

Festival propagovaný pod názvom Woodstock 50 sa bude konať v mestečku Watkins Glen v americkom štáte New York. Pôvodné dejisko Woodstocku pri meste Bethel v Catskill Mountains totiž v rovnaký víkend obsadí iné slávnostné spomienkové podujatie. Na ňom sa okrem iných zúčastnia aj Ringo Starr, Arlo Guthrie či skupina Santana.

Pôvodný festival Woodstock sa konal v dňoch 15. až 18. augusta 1969 a zúčastnilo sa na ňom približne 400-tisíc ľudí. Festival s podtitulom "Tri dni mieru a hudby" sa stal jednou z kľúčových udalostí pre generáciu hippies a protivojnové hnutie v USA. Na festivale vystúpili okrem iných Joan Baez, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joe Cocker, The Who, Crosby, Stills, Nash & Young, Ravi Shankar, Santana či Grateful Dead.

Prečítajte si tiež: Organizátor legendárneho Woodstocku pripravuje festival k 50. výročiu podujatia

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Thekillersmusic.com