Aj dvaja najznámejší slovenskí raperi už podľahli novému trendu, ktorý so sebou priniesol zákaz verejných podujatí v súvislosti s koronavírusom. Online koncerty sú momentálne jediným spôsobom, ako môžu ponúknuť fanúšikom svoju šou a zhodou okolností tak obaja urobia už tento víkend.

Ako prvý ohlásil svoj "karanténny live stream" Rytmus, ktorý vo štvrtok na sociálnych sieťach fanúšikov informoval o nedeľnom online koncerte. Najúspešnejší slovenský raper, ktorý vo februári uviedol do slovenských kín hudobný dokument o svojej kariére a histórii slovenského hip-hopu s názvom Tempos, ani v tejto situácii nezapiera svojho obchodného ducha. V jeho prípade totiž nepôjde o skromné domáce vystúpenie z obývačky či domáceho štúdia, ako tomu bolo pri doterajších online koncertoch slovenských umelcov. Fanúšikom ponúkne plnohodnotnú profesionálnu šou v obľúbenom zvolenskom klube Ministry of Fun.

Samotný priestor pod pódiom bude samozrejme bez divákov, no fanúšikovia si aj tak tento jedinečný koncert nebudú môcť pozrieť bez platnej vstupenky. Na to, aby vám Rytmus zahral priamo v bezpečí a pohodlí vašej obývačky, budete musieť zadať 8-miestny kód z voucheru, ktorý si môžete zakúpiť za symbolickú cenu 2,99 eur v sieti Predpredaj.sk. Samotný live stream bude prebiehať v nedeľu 22. marca o 20:00 na stránke live.upcoming.sk/evency.

Lístky na online koncert Rytmusa:  

Pozrite si aktuálny videoklip k skladbe Nezastavitelný, ktorá nadväzuje na film Tempos:


Majk Spirit naživo na Facebooku aj Instagrame

Už tento víkend prinesie svoj online koncert aj Majk Spirit, ktorý presne pred týždňom odštartoval ďalšiu éru svojej tvorby novým singlom Spirit Animal. Jeho vystúpenie si môžete pozrieť v sobotu 21. marca o 20:00, live stream bude pre všetkých fanúšikov a záujemcov zdarma. "Rozhodol som sa investovať do toho svoj čas a peniaze, aby som ľuďom trochu spríjemnil víkend," hovorí 35-ročný člen formácie H16 s úspešnou sólovou kariérou. Online koncert môžete sledovať na oboch sociálnych sieťach, na ktorých patrí Majk Spirit medzi najsledovanejšie mená slovenskej hudobnej scény - na Instagrame i na Facebooku.

Nová situácia, v ktorej sa spoločnosť ocitla kvôli hrozbe koronavírusu, podľa raperovho manažmentu slovenských umelcov zjednotila. Množstvo hudobníkov, spevákov, raperov či hercov verejne zdieľa fotografie a videá z dobrovoľnej karantény a s cieľom poraziť pandémiu a získať cenný čas pre slovenských lekárov a zdravotníkov vyzývajú k rovnakému správaniu aj svojich fanúšikov. Majk Spirit sa rozhodol pomôcť v boji proti koronavírusu aj finančne, a to prostredníctvom špeciálneho merchu k spomínanej singlovej novinke Spirit Animal. Všetok zisk z jeho predaja totiž venuje na podporu slovenského zdravotníctva.


Text: Hudba.sk (zdroj: TS/Predpredaj.sk, TS/Soul For Show)
Foto: Ondřej Pýcha / Adam Dilej (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit, Rytmus