Vydali novú platňu a mali pred turné. Lenže Nebeský klid nastal vo väčšej miere, než si bol ktokoľvek schopný predstaviť. Zrní museli odvolať alebo presunúť mnoho koncertov, jedinou možnosťou je nové skladby odohrať bez fanúšikov online. Svoje prvé vystúpenie s novou doskou Zrní zahrajú 24. marca z pražského Lucerna Music Bare v rámci série živých koncertov # kulturažije na Mall.tv.

Kapele sa podarilo nahrať najpestrejší a súčasne najzrelší album v diskografii a aktuálne sa nachádza v období, kedy by sa im všetka energia a investície do albumu mali začať vracať. "Hudbe sa venujeme naplno, živíme sa ňou, nikto si nenechal zadné vrátka. A teraz s našim novým albumom, z kterýho máme vážne veľkú radosť, nemôžeme jazdiť koncerty. Zostal uzavretý na internete a na nosičoch. Má zaracha," hovorí frontman kapely Zrní Honza Unger.

Jediným riešením v čase vládou vyhláseného núdzového stavu bolo usporiadať koncert bez fanúšikov prenášaný online. Zrní sa na tento účel spojili s darcovskou platformou Donio.cz, prostredníctvom ktorej založili tiež zbierku. Prvý koncert Nebeského klidu v spolupráci s partnerskou internetovou televíziou Mall.tv. Zrní odohrajú v utorok 24. marca od 19:35 z pražského Lucerna Music Baru. Ako hosť s kapelou vystúpi aj Bohdan Bláhovec, kamarát kapely a režisér klipu k ich staršej skladbe Vězni. "Všetky predchádzajúce livestreamy sme odohrali zadarmo, z čistej radosti. Teraz dúfame, že nás fanúšikovia podporia, aby ten Nebeskej klid niekde nezostal ležať v kúte ako Igor Pelech. Aby s jarným spevom vyletel do sveta, ktorý sa zavrel," uzatvára Unger.


"Vy sebaistí budete vyhlásení za nepríčetných, už je to cítiť vo vzduchu," znie z úst Honzu Unger v singli Neposlušnost o medzigeneračnom strete, ktoré nový album otvára." "Projedeme tím vaším složitým světem přímou cestou, který nerozumíte, projedeme tím vaším nemocným světem… my, který jsme na něj ještě moc mladý, " nadväzuje hosťujúci detský zbor BezNot. Nikto netušil, ako veľmi tieto slová v dnešnej dobe budú rezonovať.

Šiesty radový album Nebeský klid Zrní vydali 6. marca. Obsahuje 11 skladieb, nahrávanie v októbri 2019 a januári 2020 prebiehalo v pražskom štúdiu Jámor pod dohľadom zvukového majstra a producenta Ondřeja Ježka a producenta Jonatána "Pjoniho" Pastirčáka. Mastering mal na starosti Tomáš Karásek (Gargle & Expel Studio), na albume vedľa pražského detského speváckeho zboru BezNot hosťuje tiež Lenka Dusilová alebo Ondřej Pavelka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Zdeněk Neusar.

Foto: Zuzana Veselá

Súvisiaci interpreti: Zrní