Fanúšikovia populárnej českej skupiny Jelen sa v polovici apríla dočkajú jej tretieho albumu. Po prvej zverejnenej skladbe Jediný co chci, ktorá sa v českých rádiách stala hitom, je tu druhý singel s rovnakými ambíciami. Pesničku Ještě jednu noc kapela zverejnila spolu s videoklipom. Zároveň ohlásila online koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 11. apríla.

Skladba Ještě jednu noc je asi najviac popovým songom z celého albumu. Obsahom nadväzuje na debut skupiny Jelen, pesničku Magdaléna, ktorá je o nevere. Napísal ju spevák, textár, gitarista a frontman kapely Jindra Polák pred šiestimi rokmi na základe útržkov z rozhovoru, ktorý si vypočul v električke cestou do práce.

"Keď chalani prišli s nápadom na túto pesničku a ja som začal pracovať na texte, stále sa mi do viet, ktoré ku mne prichádzali, vkrádala téma nevery. Zrazu mi došlo, že rovnako ako my, aj naša Magdaléna musela za tých pár rokov dospieť. Posunula sa v živote inam a už to dávno nie je tá vyľakaná baba, s ktorou okolnosti mávajú, ako sa im zachce. Vyrástla v sebavedomú, krásnu, dospelú ženu a namiesto toho, aby sa nechala vláčiť osudom, drží opraty pevne v rukách. Vo chvíli, keď som si túto súvislosť predstavil, text sa písal prakticky sám," hovorí Polák.


Videoklip ku skladbe Ještě jednu noc je už piatym v poradí, na ktorom so skupinou spolupracoval Jonáš Červinka alias Lipo. "S minimom výrazových prostriedkov nakrútil príbeh, ktorý mnohí z nás môžu poznať, mnohí ho môžu odsudzovať, ale všetci sa do neho dokážeme vžiť a vcítiť. Magdaléna vyrástla a je jej jedno, čo si o nej myslíme. Skúste s ňou prežiť Ještě jednu noc, my dúfame, že sa vám bude páčiť! " dodáva Polák.

Zaujímavosťou je, že po predchádzajúcich štyroch spoluprácach Červinku s kapelou Jelen je to prvýkrát, kedy dej videoklipu nie je umiestnený do prírody. "Snažil som sa zachytiť energiu piesne i príbehu. Inšpiráciou pre mňa v tomto prípade bolo mesto. A predovšetkým žena. Vo svojej premenlivosti. Žena večne unikajúca, ktorá vie meniť tváre," vysvetľuje režisér, ktorý do hlavných úloh obsadil mladých hercov Karolínu Baranovú a Františka Maňáka. Singel okrem Youtube nájdete aj na streamovacích službách.

Tretí autorský album kapely Jelen vyjde 16. apríla, no fanúšikovia si budú môcť viacero nových skladieb vypočuť naživo už v nedeľu 11. apríla, kedy skupina od 19:00 odohrá svoj online koncert pod hlavičkou platformy MusicClass.cz. V rámci vstupného sa bude dať získať aj podpísaný album a tiež si po koncerte užiť online afterparty s celou skupinou. "Nemôžeme sa dočkať, až si po dlhej dobe zase spoločne, celá kapela, zahráme pred publikom, aspoň takto virtuálne, a predstavíme ľuďom pesničky z novej dosky. Celá akcia má navyše pre nás hlbší rozmer, pretože veľkú časť zo vstupného chceme použiť na podporu nášho kamaráta, zvukára a brata v zbrani Ondra Kyjonku, ktorému v tejto zložitej dobe ešte navyše na stráženom parkovisku vykradli dodávku s jeho zvukárskym vybavením," hovorí Jindra Polák.

Streamovat sa bude z krásneho prostredia Loftu Bubny a okrem nového repertoáru zaznejú aj najobľúbenejšie "jelenie" hity, bez ktorých by žiaden ich koncert nebol kompletný. Prvýkrát sa s kapelou predstaví aj nový člen, bubeník Vítek Polák, a nebude chýbať ani obľúbený ženský hosť, speváčka Kateřina Marie Tichá

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnej stránke www.jelenmusic.cz a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.