Slovenská R&B speváčka Anita Soul má zimy už dosť, a tak sa rozhodla privolať leto s novým sviežim songom, ktorý nesie názov Summerjam. Napriek anglicky znejúcemu názvu v ňom však opäť spieva po slovensky.

Autormi hudby sú hudobník, skladateľ a producent Dávid "H0wdy" Hodek a jeho mladší brat Áron Hodek. Novinku nahrávala Anita Soul v H0wdyho v štúdiu v Komárne. Summerjam je v poradí tretím singlom z albumu, ktorý speváčka aktuálne finalizuje.

"Premýšľali sme, o čom urobíme text a jednoznačne sme sa zhodli, že už potrebujeme slnko, teplo, hudbu a emócie. Pieseň sme nazvali Summerjam a aj keď to na prvé počutie znie, že je to nejaká letná párty a jamovačka, v skutočnosti sme tak nazvali emóciu, ktorá sa vynára ako spomienka na letný večer s človekom, s ktorým sa cítite ako v úplne inej dimenzii. Po nahratí spevu som pieseň poslala na mix a mastering Maiky Beatzovi, ktorý mi mixuje celý album," prezradila speváčka.

Anita Soul si pri písaní textov berie inšpiráciu z každodenného života, ale aj z príbehov, ktoré sa dejú okolo nej. Inšpiruje ju aj samotný Dávid Hodek, s ktorým sa jej skvelo spolupracuje. "S bratmi Hodekovcami sa mi tvorí výborne, som strašne rada, že môžem s nimi robiť. Sú to naozaj mimozemšťania, extrémne talentovaní, kreatívni a snaživí ľudia. Patria naozaj medzi top svetovú triedu, a tým pádom to išlo veľmi ľahko. Sú to super chalani aj po ľudskej stránke, skrátka sú mi ako rodina," vyznala sa Anita.

Klip k novinke Summerjam má na konte Dsfx team, kameru a réžiu mal na starosti Peso1m. Anita sa v ňom aj so svojou crew ocitne v rôznych summerjam svetoch. Na klipe sa podieľala aj samotná speváčka, ktorá mala od začiatku jasnú víziu, ako má vyzerať výsledný vizuál.

"Nakrúcali sme v ateliéri, kde sme nasimulovali tri rôzne priestory. Chcela som to mať presne v takejto nálade, kde mi vlastne na mieru vytvorili virtuálne vesmírne svety. Ako vždy som sa podieľala na všetkom, vrátane námetu či návrhov farieb. Po hrubom strihu som potom vyberala zábery a strihy s Pesom a finalizovala celý vizuál. V klipe mi tentokrát účinkujú aj chlapci, s ktorými hrávam, objavia sa na záberoch vo vesmíre na malých lietajúcich ostrovčekoch," hovorí o klipe.

Anita Soul je doma v žánroch jazz, soul a predovšetkým R&B. Na konte má dva albumy a množstvo singlov vrátane zahraničných spoluprác. Spolupracovala napríklad s nositeľom Grammy Robertom Glasperom, ale aj s Rytmusom, Oskarom Rózsom, Martinom Valihorom, Majkom Spiritom, Monikou Bagárovou, Chrisom Daveom či Poogie Bellom.

V roku 2022 hosťovala aj na albume Saturnus - Eugen Vizváry, kde si zaspievala duet so svetovou hviezdou z USA Doobie Powellom skladbu s názvom So fine. Okrem toho vydala minulý rok dva single v štýle R&B - skladbu Lepšie mi je a Už si môj, ktoré sú predzvesťou jej pripravovaného sólového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar tohto roka. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková. Text správy sme upravili. 

Súvisiaci interpreti: Anita Soul