Slovenský spevák Andrew May koncom minulého roka predstavil tanečný singel Pretty Lies, ktorý niekoľkokrát bodoval v prvej trojke hitparády TOP 22 rádia Európa 2. Teraz prichádza s novinkou I Don't Wanna Talk About It, ktorú predstavil spolu s videoklipom.

"Keď som uvažoval, aký singel predstavím tesne pred vydaním pripravovaného albumu, výber padol na skladbu I Don't Wanna Talk About It. Pieseň sa po zvukovej stránke do značnej miery odlišuje od predošlých singlov a je určitým vyjadrením môjho súčasného hudobného cítenia. Po predošlej tanečnej produkčnej premiére som sa rozhodol jemne spomaliť," približuje novinku Andrew May.

Ako pri všetkých predošlých skladbách, aj túto si hudobník, vlastným menom Andrej Mutňanský, napísal sám. S anglickým textom mu už tradične pomohla Patrícia Pavlíková. "V dobe, keď som písala text k skladbe, som dopozerala 50 odtieňov temnoty, čo sa jemne odrazilo aj na téme piesne," hovorí textárka s úsmevom. O mastering skladby sa postaral producent Vlado "Randy" Gnepa.


Pri výbere režiséra videoklipu sa spevák rozhodol pre mladého talentovaného umelca Patrika Pavlisa, ktorému pri nakrúcaní sekundoval Karel Pojtinger.

"Kedže sme ja a Patrik z toho istého mesta, registrujeme sa navzájom už dlhšiu dobu a po jeho návrate z Anglicka sme sa dohodli, že spolu musíme niečo vytvoriť. Rytmické prvky piesne vo mne evokovali obrazy dvoch bojovníkov, ktoré som sa rozhodol doplniť vizuálnym protikladom, tanečným ženským triom. Pozvanie prijali chalani z klubu Ju Jitsu v Dubnici nad Váhom a šikovné tanečníčky zo skupiny DVUZE pod taktovkou Niny Chovančekovej," priblížil videoklip Andrew May, ktorý svoju novú tvorbu čoskoro predstaví aj naživo.

"Momentálne prebiehajú posledné prípravy na dokončenie a vydanie albumu a už teraz sa veľmi teším, ako ho predstavím aj na koncertných pódiách," dodáva.

Redakciu Hudba.sk informoval Andrej Mutňanský.

Foto: Patrik Pavlis

Súvisiaci interpreti: Andrew May