Po ázijskej časti svojho svetového turné sa britský spevák James Blunt v máji vráti na európske pódiá. V rámci šnúry k svojmu minuloročnému piatemu albumu The Afterlove opäť nevynechá ani Bratislavu. Organizátor koncertu v NTC hlási, že miesta na sedenie sú už vypredané a v predaji zostávajú už len lístky na státie.

James Blunt už tento rok stihol koncerty v Južnej Amerike, Austrálii aj Ázii, no na bratislavský koncert príde oddýchnutý po takmer mesačnej prestávke. Podľa organizátora koncertu Petra Ďuriša z agentúry Amadeus sa fanúšikovia majú na čo tešiť.

"Vyzerá to na parádnu šou, chystáme preňho pódium s rozmermi 18 x 12 metrov a obrovskú LED stenu o veľkosti takmer 60 m2. Okrem nových skladieb z albumu The Afterlove samozrejme nebudú chýbať ani osvedčené megahity a slaďáčiky, vďaka ktorým ho milujú najmä ženy po celom svete a vyzerá to, že aj veľa slovenských dievčat. Vstupenky na sedenie už máme takmer mesiac vypredané, v predaji sú už iba miesta na státie - tak je potrebné sa poponáhľať," hovorí Ďuriš.


Bývalý dôstojník britskej armády, vlastným menom James Hillier Blount, aj po skúsenostiach v jednotke NATO v kosovskej Prištine v roku 2003 z armády odišiel, namieril si to priamo do Los Angeles a rozhodol sa venovať už iba hudbe. V októbri 2004 vydal debutový album Back To Bedlam, na ktorom boli hity You're Beautiful a Goodbye My Lover. Jeho predaj prekročil 11 miliónov nosičov.

V roku 2007 vydal druhý album All The Lost Souls s hitmi 1973, Same Mistake či Carry You Home a o tri roky neskôr nasledovala tretia štúdiovka Some Kind Of Trouble. Trojročný rozostup dodržal aj so štvrtým albumom Moon Landing (2013). Počas svojej kariéry päť nominácií na cenu Grammy a rovnaký je aj počet jeho albumov - The Afterlove do jeho dikografie pribudol minulý rok a predchádzali mu single Love Me Better a Bartender.

Novinky aj osvedčené hity zaznejú v Bratislave naživo 10. mája v aréne Národného tenisového centra. Začiatok koncertu je naplánovaný na 19:00. Ďalšie podrobnosti TU

SÚŤAŽ: Lístky na státie sú ešte v predaji a môžete ich aj vyhrať v našej súťaži na Facebooku.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Ján Kakaščík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: James Blunt