Do bratislavskej Fugy zavíta na veľkonočnú nedeľu maďarská formácia Fran Palermo, ktorá prinesie to najlepšie z britskej indie rock’n’rollovej invázie prelomu minulého a tohto desaťročia okorenené Maďarskom, Balkánom či dokonca až Južnou Amerikou - jednoducho Kooks, Kasabian, či Two Door Cinema Club s trúbkami a perkusiami s trochou psychedélie a súčasnejším zvukom.

Večer, ktorému bude dominovať lokálna maďarská kapela spievajúca v angličtine so silnou fanúšikovskou základňou, otvorí jeden z najčerstvejších mladých bratislavských talentov - Lenka Tomišková and The Flowers. Jej autorský soul-pop je, ako sama hovorí, plný úprimných pocitov a energie života. Svoj potenciál ukázala na In Between Book Sessions, z ktorej srší groove, ktorým sa jej snáď podarí pripraviť pôdu pre nemenej groovy maďarské indie.

Tip: Svieži pouličný mix medzi knihami: Spoznajte Lenku Tomiškovú a jej "flowerov"

Kapela Fran Palermo, ktorá vznikla v roku 2011 v Budapešti je iniciatívou speváka a pesničkára Henriho Gonza. Odlišnosť tejto kapely je v ich orginálnom zvuku, ale aj v jej členoch a ich rozdielnom pôvode. Zdedili kultúrny základ z Kuby, Španielska, Grécka a Maďarska. Momentálne je Fran Palermo jednou z najväčších budapeštianskych kapiel. Nielen ich fanúšikovia sa tešia z ich sviežeho jungle-rock soundu, ale docenili ho aj v porote národnej talentovej súťaže. Fran Palermo boli vybraní ako Objav roka na Petőfi Music Awards a o rok neksôr boli nominovaní ako Best Hungarian Act.



Zdroj: Marek Mikič, text správy sme upravili
Foto: Facebook.com/franpalermomusic