Celosvetová iniciatíva #SaveTheNight, ktorá minulý rok podporila dídžejov z celého sveta, má v roku 2021 v pláne niekoľko foriem dlhodobej podpory nočného života a klubovej kultúry. Na webe iniciatívy si môže ktokoľvek zarezervovať online hovor so svojím obľúbeným umelcom, od hudobníkov či tanečníkov až po módnych návrhárov.

Na Slovensku sa do iniciatívy #SaveTheNight zapojili napríklad DJ EKG, Radikal Chef, Yaksha, Stano Harciník, Zayo, Lukáš Čabaj, Peter Marcina, Daor, duo Malalata, El Prcinho, skupina Papyllon, zástupcovia labelu FCK THEM a mnoho ďalších. Zúčastnili sa desiatok hodín online video sedení so svojimi fanúšikmi na platforme Save-the-night.com pod hlavičkou poradenstvo Meister, čím získali od značky Jägermeister finančnú podporu. Dôležitý bol tiež projekt Save The DJs (Zachráňte DJov), ktorý podporil dídžejov a producentov elektronickej hudby na celom svete. Na Slovensku a Českej republiky sa doňho zapojilo viac ako 300 dídžejov, ktorí vytvorili DJ set špeciálne pre túto príležitosť.

Okrem finančnej podpory, ktorá doteraz pomohla viac ako 1500 umelcom, kreatívnym ľuďom a barmanov z viac ako 60 krajín, je cieľom iniciatívy 
#SaveTheNight najmä zvyšovať povedomie o súčasnej situácii ľudí pracujúcich v tejto oblasti kultúry. Vzhľadom k tomu, že nočný život je v mnohých krajinách už viac ako rok zakázaný a nepriaznivá situácia kvôli finančným problémom mnohých klubov a promotérov bude pokračovať aj po skončení pandémie, iniciatíva #SaveTheNight je pripravená pokračovať s jasným posolstvom: "Spojme všetci svoje sily, aby sme zachránili noc."

Súčasťou kampane je krátky film, resp. spot s názvom Ode to Night (Óda na noc / nočný život), ktorý je poctou klubovej kultúre a hudobníkom, pouličným umelcom či propagátorom súčasnej módy. "Noc je viac než iba denná doba - je to miesto, kde začíname byť tým, kým sme. Noc je priestorom pre slobodu, zábavu, autenticitu, a práve preto je tak nevyhnutnou súčasťou spoločnosti a kultúry, a teraz i v budúcnosti stojí za záchranu," zhŕňa hlavný odkaz videa a celej iniciatívy jej PR manažérka Ivana Šureková.

Zapojiť sa a pomôcť môžete aj vy na stránke www.save-the-night.com.

Zdroj: PR článok / Ivana Šureková (Hudba.sk edit)