Klávesák skupiny Billy Barman, ktorá len pred pár dňami získala poslucháčsku cenu Album roka v rámci Radio_Head Awards, zverejnil začiatkom apríla novú pesničku so svojím projektom Felix. Intímna skladba Obdobia by mala byť súčasťou pripravovaného albumu.

Jakub Tvrdík sa s projektom Felix pripomenul na jeseň minulého roka, kedy vydal inštrumentálny konceptuálny album Koniec roka. Išlo skôr o hudobné miniatúry, hranie sa so zvukom a rozvíjanie melancholických a atmosférických nápadov. V úplne inom, veselšom a odľahčenom duchu sa niesla Jakubova spolupráca s Beyuzom na nahrávke Trajektoria, ktorá vyšla o pár týždňov neskôr.

Teraz sa vracia k melancholickej nálade, a to nielen hudobne ale aj s textom v emotívnej klavírnej skladbe Obdobia. Hudobne aj produkčne si pesničku spravil sám, text napísal Ján Hurtík z kapely Bufet, ktorej Tvrdík v roku 2019 hosťoval na albume Petra, Naďa, deti. O mix a mastering piesne Obdobia sa postaral Matej Turcer zo štúdia PULP. Okrem Youtube novinku nájdete aj na streamovacích službách.


Text: Hudba.sk
Foto: Dominika Kentošová (archív RTVS - 3 pódiá)