Napriek tomu, že Dušan Vitázek dlhodobo žije v Českej republike, kde zbiera prestížne ocenenia Thálie, nezaprie svoje slovenské korene, čo je vidieť hlavne v jeho pôvodnej hudobnej tvorbe. Aktuálne vydáva album s názvom Letím, na ktorom je jedenásť pôvodných slovenských a českých autorských piesní v štýle blues rock, indie rock, či pop s atmosférou big bandu.

Rodák z Trenčína vydáva album Letím na vlastnú päsť a sám si ho i produkoval. Nahrávka vznikala práve v dobe pandémie, kedy nie je možné organizovať koncerty a živé hudobné vystúpenia. Na albume spolupracoval s muzikantmi, ktorí hrávajú s Vojtěchom Dykom či Vlastom Redlom v zoskupení B-Side Band. K tvorbe albumu si prizval tiež svojich kolegov z divadla. Z albumu je tak cítiť profesionálna i priateľská atmosféra.

Albumu, ktorý vyšiel 12. apríla, predchádzal už vlani na jeseň rovnomenný singel Letím. Dušan Vitázek ho zverejnil s videoklipom, ktorý sa odohráva na ceste medzi Južnou Moravou a Liptovom. Podarilo sa ho dokončiť iba pár minút pred uzavretím hraníc medzi Českou a Slovenskou republikou.


Hudba ako spojítko s domovom

Ako dokazuje pilotný singel ale i ďalšie skladby, ani po dvadsiatich rokoch profesionálneho pôsobenia v Českej republike nestratil charizmatický herec a spevák svoj slovenský temperament, ktorý sa odráža v jeho tvorbe aj v prístupe k životu. Snáď aj kvôli aktuálnej zložitej pandemickej situácii o to viac vyniká atmosféra a energia zemitej autentickej tvorby, vďaka ktorej sa môže spolu s jeho fanúšikmi preniesť z Českej republiky na Slovensko a naopak.

Práve svojim priaznivcom a dlhoročným podporovateľom pritom môže vďačiť za to, že sa mu album v ťažkej dobe podarilo dokončiť a vydať. "Vznik môjho albumu podporili fanúšikovia v dobe, kedy bolo v Česku z dôvodu pandémie koronavíru zakázané vystupovať," hovorí Dušan Vitázek o úspešnej kampani na portáli Hithit.cz. "Cítil som neuveriteľnú podporu a moji fanúšikovia a priatelia ma nenechali ani na chvíľu pochybovať o tom, či je možné v tejto dobe sám vydať album... Za to im všetkým moc ďakujem," uzatvára.

Vypočujte si celý album Letím na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informoval Dušan Vitázek. Správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na jeho oficiálnej stránke www.dusanvitazek.cz.