Tínedžerská pop-punková ikona z nultých rokov Avril Lavigne na štvrtý pokus prichádza do Prahy predstaviť svoj nový album s názvom Love Sux. Skladby z prekvapivo pozitívne hodnoteného albumu z roku 2022, ktorý si podľa kritikov udržal napriek čiastočnej jednotvárnosti autenticitu, predvedie speváčka spolu s prierezom svojich najväčších hitov.

Kanadská speváčka Avril Lavigne sa v roku 2022 vrátila na scénu s novým albumom, na ktorom dokonale využila oživenie pop-punkového trendu. K nemu v posledných rokoch výrazne prispeli Machine Gun Kelly, Yungblud či speváčka Halsey, ktorí sa predtým venovali iným žánrom.

Hoci o 38-ročnej najväčšej ženskej hviezde tohto žánra dlhšie nebolo až tak počuť, hudbe sa počas pandémie venovala a výsledkom je nahrávka Love Sux, na ktorej prináša skutočný návrat k svojim drzým pop-punkovým a skate-rockovým koreňom. Stalo sa tak za produkčnej pomoci Johna Feldmana, frontmana amerických Goldfinger.

Medzi hosťami na albume sú práve spomenutí Machine Gun Kelly (Bois Lie) a Yungblud (I'm a Mess) ale aj jedna z ikon žánra z 90. rokov, basgitarista a spevák Mark Hoppus z Blink-182 (All I Wanted) . Významnú úlohu na albume zohral tiež jeho dlhoročný spoluhráč z kapely Travis Barker a jeho label Don't Trust Anyone.

Avril Lavigne vystrelil na celebritný piedestál najmä album Let Go s hitmi Complicated a Sk8er Boi z roku 2002, mnohými považovaný za doposiaľ neprekonaný. Mladučká speváčka situujúca sa do role rozkošnej punkáčky s gitarou bola pre vtedajších tínedžerov v určitom zmysle neodolateľná, navyše sa z nej nestal tzv. one hit či one album wonder, ale na svoje konto pridala v nasledujúcich rokoch ďalšie globálne úspešné hity Girlfriend (2007), Hot (2007), Keep Holding On (2006) či What the Hell (2011).

Najlepšou správou pre návštevníkov jej nadchádzajúcich koncertov však zostáva, že je stále vo vynikajúcej forme, navyše 20 rokov po debute akoby opäť našla stratenú energiu. Od jej pražského vstúpenia tak možno očakávať viac než len nostalgiu.

Avril Lavigne vystúpi v Tipsport Aréne v pražských Holešoviciach už o necelý týždeň, 26. apríla. Koncert pritom už trikrát presunula – pôvodne sa mal konať v marci 2020 ešte v rámci turné k predchádzajúcemu albumu Head Above Water (2019), pre pandémiu nevyšiel ani marec 2021 a z roku 2022 už európske turné do tretice posunula najmä kvôli vydaniu novej štúdiovky. Napokon sa jej však fanúšikovia dočkajú o to lepšej šou.

Autor: Matej Kráľ