Krst ostatného albumu kapely Tučnolist v bratislavskom klube Unique bol špecifický nielen hosťami, ale aj spôsobom, akým sa krstilo. Hlavnú úlohu pri tom zohrala mikrovlnná rúra a pukance. "Je to jednoduché. Album sa volá Do.popu.ku, tak sme sa rozhodli pokrstiť ho pukancami," vysvetlila skupina.

Krstnými rodičmi nahrávky sa stali Ďuďo a Yxo z kapely Hex, ktorí si tým pripomenuli krst ich prvého albumu Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1990). "Samozrejme, že chalanom držíme palce a novému albumu prajeme veľa úspešných prehratí," uviedol Yxo.

V rámci večera sa predstavila aj skupina Vetroplach. "Gratulujeme Tučnolistu k vydaniu debutu a želáme im, aby ich fanúšikovia stále hnali dopredu," poprial frontman kapely, Jozef Vrábel. Keďže v piesni Tabatierka hosťuje na akordeóne aj klávesák Veslo, pripojil sa s autorom hudby a bývalým členom Ťapkym ku kapelníkom a skladba mohla odznieť v štúdiovej verzii. "V albume je zvýraznené naše smerovanie, ktorým sa chceme uberať. Je nepopovo-popový a homogénne-rôznorodý. Prijímajte ho, prosím, bez predsudkov a srdcom, lebo presne tak je aj robený," dodal Rady z Tučnolistu.

Tučnolist - Narcis

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Daniel Daniš z kapely Tučnolist.

Súvisiaci interpreti: Hex, Tučnolist