Slovenská časť turné českého pesničkára Tomáša Klusa s názvom Proměnamě 2014 začala v pondelok naozaj vo veľkom. Beznádejne vypredaný bratislavský Majestic Music Club totiž zažil bezprostrednosť a improvizáciu, ktorá je Klusovi vlastná. Spevák dokonca počas koncertu zložil aj novú pieseň.

Tomáš Klus je známy svojou bezprostrednosťou, spontánnosťou a blízkym vzťahom k publiku. Z koncertu nikdy neodíde bez toho, aby sa odfotografoval či podpísal každému fanúšikovi, ktorý o to stojí, a vždy pridá aj niečo navyše ešte počas svojho vystúpenia. Jedným z vrcholov večera tak bolo, keď malému dievčatku s menom Nela z pódia spieval pesničku, ktorej slová zároveň vymýšľal.

"Bola to čistá improvizácia. Občas to na koncertoch robím, kapela mi hrá podklad a ja si vymýšľam texty. Vždy je to však chôdza po tenkom ľade. Naše koncerty sú vždy o ľuďoch. Oni tvoria atmosféru a my sme vlastne len taký doprovod," uviedol talentovaný spevák. 

Tomáš Klus počas koncertu v Bratislave Zdroj: Michal Budinský Viac fotografií z koncertu Tomáša Klusa v Bratislave nájdete v galérii

I keď mu počas spievania medzi ľuďmi najskôr robila asistenciu ochranka, svoj druhý "útek" do publika už absolvoval bez nej. Počas dvojhodinového koncertu zo seba vydal maximum a potešilo ho najmä to, že slovenské publikum poznalo už aj texty piesní z jeho nového albumu Proměnamě, ktorý vydal len pred pár týždňami. "Milujem, keď Slováci spievajú naše pesničky. O to viac, keď sú to pesničky ešte úplne nové," dodal.

Približne pol hodinu po koncerte sa spevák medzi ľudí spolu s kapelou vrátil, aby sa odfotil a dal autogram každému, kto si naň počkal. Autogramy, úsmevy a dobrú náladu rozdával takmer do polnoci a až potom odišiel oddychovať po náročnom vystúpení. V Bratislave ho pritom ešte dnes čaká jeden koncert, odkiaľ sa v najbližších dňoch presunie aj do Žiliny, Trenčína, Nitry a svoje slovenské turné zakončí 27. mája v Banskej Bystrici.

Prečítajte si: Tomáš Klus: "Slovenčina je pre mňa vrchol erotiky vnímanej sluchom"

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.

Foto: Access Production a Michal Budinský

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus